Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Lening aan ondernemer vaker geweigerd

20 april 2011 - Ondernemers in het MKB kregen vorig jaar veel minder makkelijk een lening dan voorheen. In 2010 werd 61 procent van de leningverzoeken ingewilligd; drie jaar eerder was dit nog 84 procent. Deze cijfers zijn afkomstig van het CBS.

De meest genoemde redenen van weigering waren een tekort aan eigen kapitaal en onvoldoende onderpand. Ook een slechte kredietwaardigheid en te veel risico voor de geldverstrekker speelden in een aantal gevallen een rol. 

Bank
Het aantal MKB-bedrijven dat op zoek ging naar financiering, nam tussen 2007 en 2010 met de helft toe. De meesten wendden zich hiervoor tot de bank.


Bron: Nieuws.nl Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Lening

29-04-2019 22:10  |  

is dat nu met het grote te kort aan oa. woningen anders?

peter zzp-boekhouder

30-04-2019 19:27  |  

In 2007- voor de crisis- verstrekten de banken makkelijker hypotheken en lening aan de zzp' er/mkb' er. Nadat de banken zelf over meer vermogen op de balans dienden te bezitten en de crisis kwam werden ze minder makkelijk met het uitlenen van geld.

Gelukkig zijn er anno 2019 ook andere mogelijkheden voor de slimme zzp' er/mkb' er om aan extern vermogen te komen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.