Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 april 2011
 

Lening aan ondernemer vaker geweigerd

 
 

Ondernemers in het MKB kregen vorig jaar veel minder makkelijk een lening dan voorheen. In 2010 werd 61 procent van de leningverzoeken ingewilligd; drie jaar eerder was dit nog 84 procent. Deze cijfers zijn afkomstig van het CBS.

De meest genoemde redenen van weigering waren een tekort aan eigen kapitaal en onvoldoende onderpand. Ook een slechte kredietwaardigheid en te veel risico voor de geldverstrekker speelden in een aantal gevallen een rol. 

Bank
Het aantal MKB-bedrijven dat op zoek ging naar financiering, nam tussen 2007 en 2010 met de helft toe. De meesten wendden zich hiervoor tot de bank.


Bron: Nieuws.nl
 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Lening  |   | 
30-04-2019
 | 
00:10 uur
is dat nu met het grote te kort aan oa. woningen anders?
peter zzp-boekhouder  |   | 
30-04-2019
 | 
21:27 uur
In 2007- voor de crisis- verstrekten de banken makkelijker hypotheken en lening aan de zzp' er/mkb' er. Nadat de banken zelf over meer vermogen op de balans dienden te bezitten en de crisis kwam werden ze minder makkelijk met het uitlenen van geld.

Gelukkig zijn er anno 2019 ook andere mogelijkheden voor de slimme zzp' er/mkb' er om aan extern vermogen te komen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken