Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 september 2018
 

Smart oplossingen steeds vaker toegepast in bedrijfsleven

 
 

Het automatisch inschakelen van het alarm als u de winkel sluit. Vanuit huis alvast de verwarming aanzetten van kantoor. Steeds meer bedrijven omarmen de mogelijkheden die dit soort smart oplossingen ze bieden. Die trend signaleert René van Meulenbroek, eigenaar van AMADO Domotica.


In winkels, kantoren, horeca en zorginstellingen worden er steeds vaker smart-oplossingen toegepast. Dit betekent dat bedrijven steeds vaker een slimme techniek toepassen om hun werk gemakkelijker te maken, om hun pand te beveiligen óf om geld te besparen. Wat maakt het dat het bedrijfsleven hier in toenemende mate op inspeelt? Van Meulenbroek licht het toe.
Werk verlichtend
Neem bijvoorbeeld de zorg. "Thuiszorg is een middel zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Thuiszorg blijft uiteraard nodig, maar het leven van een oudere kan veel gemakkelijker en veiliger worden dankzij een aantal smart-oplossingen," aldus Van Meulenbroek. "Zo kan domotica ervoor zorgen dat een oudere niet meer hoeft te lopen naar de deur als er iemand aanbelt."
Beveiliging
Camera’s laten plaatsen is wel het minste wat u kunt doen, maar er is nog veel meer. Veel winkels kiezen voor het plaatsen van een sensor onder de deurmat. "Zo weet u direct wanneer er iemand binnenkomt lopen. Bedrijven kiezen ook vaak voor camerabeveiliging in combinatie met een telecom aan de deur. Zo kunt u zien wie er aan de deur staat, voordat t iemand toe laat in uw gebouw," zegt Van Meulenbroek.

Geld besparen
Denk bijvoorbeeld verder aan klimaatregeling. Door te monitoren wat het verbruik is, hebt u inzicht waar u op kunt besparen. Automatische processen kunnen ervoor zorgen dat de verwarming automatisch uit en aan gaat. "Maar dit kan nog veel geavanceerder. Gaat de zon schijnen? Dan gaat de zonwering automatisch naar buiten," aldus Van Meulenbroek.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzpâer kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken