Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Smart oplossingen steeds vaker toegepast in bedrijfsleven

18 september 2018 - Het automatisch inschakelen van het alarm als u de winkel sluit. Vanuit huis alvast de verwarming aanzetten van kantoor. Steeds meer bedrijven omarmen de mogelijkheden die dit soort smart oplossingen ze bieden. Die trend signaleert René van Meulenbroek, eigenaar van AMADO Domotica.


In winkels, kantoren, horeca en zorginstellingen worden er steeds vaker smart-oplossingen toegepast. Dit betekent dat bedrijven steeds vaker een slimme techniek toepassen om hun werk gemakkelijker te maken, om hun pand te beveiligen óf om geld te besparen. Wat maakt het dat het bedrijfsleven hier in toenemende mate op inspeelt? Van Meulenbroek licht het toe.
Werk verlichtend
Neem bijvoorbeeld de zorg. "Thuiszorg is een middel zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Thuiszorg blijft uiteraard nodig, maar het leven van een oudere kan veel gemakkelijker en veiliger worden dankzij een aantal smart-oplossingen," aldus Van Meulenbroek. "Zo kan domotica ervoor zorgen dat een oudere niet meer hoeft te lopen naar de deur als er iemand aanbelt."
Beveiliging
Camera’s laten plaatsen is wel het minste wat u kunt doen, maar er is nog veel meer. Veel winkels kiezen voor het plaatsen van een sensor onder de deurmat. "Zo weet u direct wanneer er iemand binnenkomt lopen. Bedrijven kiezen ook vaak voor camerabeveiliging in combinatie met een telecom aan de deur. Zo kunt u zien wie er aan de deur staat, voordat t iemand toe laat in uw gebouw," zegt Van Meulenbroek.

Geld besparen
Denk bijvoorbeeld verder aan klimaatregeling. Door te monitoren wat het verbruik is, hebt u inzicht waar u op kunt besparen. Automatische processen kunnen ervoor zorgen dat de verwarming automatisch uit en aan gaat. "Maar dit kan nog veel geavanceerder. Gaat de zon schijnen? Dan gaat de zonwering automatisch naar buiten," aldus Van Meulenbroek.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.