Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 september 2018
 

Geld verdienen met bloggen: drie tips

 
 

In het verleden hadden mensen die hun eigen ervaringen of kennis met anderen wilden delen twee opties: een boek schrijven of een artikel in een tijdschrift gepubliceerd proberen te krijgen. Met de komst van het internet is het veel gemakkelijker geworden iets te publiceren en een grote groep mensen te bereiken met een verhaal.

Vooral door het schrijven van blogs. Leuk dat u hierdoor als ondernemer uw verhaal kunt doen, maar nog beter als het ook nog iets oplevert. Stefan Janssen van Onderneemhet.nl geeft drie tips om geld te verdienen met bloggen.
 
Affiliate marketing via uw blog
Een manier om geld te verdienen met blogs is door middel van affiliate marketing. Volgens Janssen een van de meest bekendste methodes. "Affiliate marketing houdt in dat u bijvoorbeeld links of advertenties plaatst op uw blogsite. Voor iedere keer dat de pagina bezocht wordt, klik op een link of advertentie of als er via de verwijzing extra omzet wordt gegenereerd, krijgt u een beloning. Naast blogs wordt affiliate marketing ook vaak toegepast op cashbackwebsites, vergelijkingswebsites of nieuwsbrieven."
 
Adverteer met AdSense op uw blog
Een andere manier om geld te verdienen met blogs, is te adverteren via AdSense. Janssen: "Hierbij verdient u door via dit eigen advertentieprogramma van Google links of banners op uw website te plaatsen. U krijgt vervolgens een vergoeding voor iedere keer dat er op de advertentie geklikt wordt door een bezoeker. Net zoals bij Google Ads is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van de concurrentie binnen het vakgebied." Janssen noemt als voorbeeld de financiële sector. "De vergoeding voor een klik op een advertentie van een bedrijf in deze sector is hoog, maar het is ook moeilijk hoog in de zoekresultaten te komen en zo veel bezoekers te trekken. Het wordt overigens wel aangeraden AdSense vooral toe te passen op blogs met een zeer specifiek onderwerp, aangezien specialisatie zorgt voor hogere ranking."
 
Verkoop advertorials op uw blog
De laatste tip van Janssen als het gaat om verdienen met blogs, betreft het verkopen van advertorials. "Wat een advertorial is? Dit is eigenlijk een advertentie die als artikel vermomd is. Een bedrijf kan een positief artikel over hun product of dienst willen publiceren. U krijgt vervolgens een vaste vergoeding voor het artikel, of voor het aantal bezoekers op de pagina. Let er wel op dat zeker grote bedrijven een zo groot mogelijk publiek willen bereiken, en dus voornamelijk artikelen willen op blogs die minimaal een paar duizend bezoekers per dag hebben."
Het voordeel van geld verdienen met blogs? Dat het om een zogenaamd ‘passief inkomen’ gaat. Met een eenmalige tijdsinvestering worden blijvende inkomsten gegenereerd. Interessant voor alle ondernemers die slimmer willen werken dan alleen maar ‘uurtje-factuurtje’.
 

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
PS4  |   | 
23-09-2018
 | 
12:37 uur
Mooi lijstje van de heer Janssen. Zeker dat laatste over ''passief inkomen'' geeft stof tot nadenken. Echter is wel lastig om een beetje onafhankelijk te blijven (en over te komen) als je alle drie toepassingen tegelijk toepast (affiliate, advertorials en AdSense). Welke is dan het meest interessant? In het kader van ''passief inkomen'' denk ik het eerste? Immers, advertorials moeten iedere keer opnieuw geschreven worden. Ben erg benieuwd wat de heer Janssen hierin adviseert.
Nick  |   | 
4-12-2018
 | 
14:42 uur
Wat een leuk artikel!
dankjewel.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken