Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 augustus 2018
 

Loonafspraken juli gelijk aan jaargemiddelde

 
 

Het gemiddelde van in juli gemaakte loonafspraken bedroeg 2,26 procent. Daarmee is het juli-gemiddelde gelijk aan het gemiddelde van heel 2018. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN.

In juli 2018 kwamen 27 nieuwe cao’s tot stand. In juli en juni viel de gemiddeld afgesproken contractloonstijging iets lager uit dan in de maanden april en mei, toen de loonafspraken gemiddeld rond de 2,5 procent uitkwamen. Het is volgens AWVN nog te vroeg om te stellen dat er sprake is van een stagnatie van het stijgingsniveau. Voor heel 2018 staat het gemiddelde van nieuwe afspraken op 2,27 procent per twaalf maanden.
 
Tempo
In 2018 lopen in totaal 389 cao’s af voor 2,5 miljoen werknemers. Daarvan werden in de eerste zeven maanden van 2018 190 cao’s vernieuwd voor 1,7 miljoen werknemers. Het tempo waarin cao’s worden vernieuwd, ligt in lijn met dat van andere jaren.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken