Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

19 april 2011 - In opdracht van FNV KIEM heeft belastingadviseur Dick Molenaar van All Arts een nota opgesteld tegen de btw-verhoging op beeldende kunst. Met de notitie worden beeldend kunstenaars geïnformeerd over de achtergrond van deze ‘ondoordachte en schadelijke’ maatregel.

FNV KIEM gaat kunstenaars ondersteunen die bij de belastingdienst bezwaar maken tegen de btw-verhoging. Aan de hand van praktische voorbeelden zal de vakbond bij de politiek aankloppen om hen te wijzen op de desastreuze gevolgen van de maatregel. De onzorgvuldigheid waarmee dit kabinet het wetsvoorstel door de Eerste en Tweede Kamer heeft geloodst, zonder zich te verdiepen in de gevolgen voor de doelgroep vindt FNV KIEM een asociale manier van regeren. Ook voert FNV KIEM een onderzoek uit naar de dalende vraag in de beeldende kunsthandel als gevolg van de btw-verhoging. 

Uitstel
Terwijl het de podiumkunsten gelukt is om uitstel van de maatregel te bewerkstelligen, is de btw-verhoging voor beeldend kunstenaars doorgevoerd. Beeldend kunstenaars worden echter met dezelfde problemen geconfronteerd als podiumkunstenaars. Ook zij hebben in 2010 afspraken gemaakt over werk dat in 2011 geleverd wordt. Opdrachtgevers zijn lang niet altijd bereid om de dertien procent extra btw te betalen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.