Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 augustus 2018
 

Vertrouwen in bank-app gestegen

 
 

Het aantal zzp'ers dat een bank-app gebruikt, blijft groeien. Bijna 86 procent maakt hier momenteel gebruik van. De redenen om geen gebruik te maken van een app om de financiën te regelen, zijn behoorlijk veranderd.

Gaf vorig jaar maar liefst een op de drie  zzp'ers hiervoor als reden aan dat zij de app niet vertrouwden; dat percentage is nu gezakt naar slechts 12,7 procent.  Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 975 zzp’ers.

Tikkie
Tikkie wint in rap tempo aan populariteit. De betaalverzoek-app was vorig jaar nog relatief onbekend onder zzp'ers, maar nu heeft bijna de helft van de zzp'ers weleens een betaalverzoek gestuurd of betaald via die applicatie. Ook de bank-app wordt momenteel nóg vaker gebruikt dan vorig jaar (van 78 procent naar bijna 86 procent).

Waarom gebruikt zzp'er geen app?
De bank-app heeft flink aan vertrouwen gewonnen onder zzp'ers het afgelopen jaar. In 2017 gaf een op de drie zzp'ers die geen gebruikmaken van de bank-app (onder andere) aan dat zij de app niet vertrouwen. Nu geeft een op de acht zzp'ers die de app niet gebruiken dit aan.
Ook het nut wordt beter begrepen dan vorig jaar: in 2017 gaf ruim een op de vijf zzp'ers aan het nut van een bank-app niet te zien. Nu is dat minder dan een op de zes.
 
Stijging aantal zzp'ers dat QR-code gebruikt
Daarnaast is de QR-code een feature die door steeds meer zzp’ers ontdekt wordt. Het aantal zzp'ers dat weleens gebruikmaakt van QR-codes is, vergeleken met vorig jaar, tien procent hoger geworden.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 975 zzp’ers in Nederland. Onderzoek van ZZP Barometer is bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp'ers die Nederland kent (KvK, april 2018).
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken