Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Drie verschillen tussen investeerders in crowdfunding en crypto’s

6 augustus 2018 - Vorige week publiceerde de AFM een onderzoek naar investeerders in crypto’s (Bitcoin, Ethereum, etc.). Wie zijn deze investeerders? En zijn ze te vergelijken met investeerders in crowdfunding? Crowdfundmarkt zette de drie grootste verschillen op een rij.

1. Jong en relatief veel vrouwen
In vergelijking met investeerders in crowdfunding zijn crypto-investeerders relatief jong. Volgens een onderzoek van de AFM uit 2017 zijn crowdfunding-investeerders gemiddeld 52 jaar oud. Terwijl nu blijkt dat crypto-investeerders gemiddeld 38 jaar zijn. Vorig jaar meldde de AFM ook dat maar liefst 90 procent van de crowdfunding-investeerders man is. Opvallend is dat 32 procent van de crypto-investeerders vrouw is.

2. Weinig ervaring met beleggen
Uit het recente onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft van de crypto-investeerders (60 procent) aangeeft geen ervaring met beleggen te hebben. De AFM constateerde eerder dat het profiel van een crowdfunding-investeerders juist vergelijkbaar is met een (zelfstandige) belegger.

3. Beperkte inleg
Tot slot zien we dat crypto-investeerders voorzichtig zijn met investeren. 73 procent van de respondenten heeft minder dan 1.000 euro geïnvesteerd. In een onderzoek van Crowdfundmarkt komt naar voren dat de helft van de crowdfunding-investeerders een portefeuille groter dan 5.000 euro heeft.

Zijn er dan geen overeenkomsten?
Ja zeker wel. Beide investeerdersgroepen geven aan dat geld verdienen en rendement maken de belangrijkste drijfveren zijn om in te stappen. Bij de crypto-investeerders geeft 39 procent van de respondenten ‘Geld verdienen’ en 28 procent ‘Alternatief voor sparen/beleggen’. 48 procent van crowdfunding-investeerders is ‘Op zoek naar rendement’ en 24 procent ziet ‘Crowdfunding als extra beleggingscategorie voor spreiding van risico’s’.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

@O2K

27-02-2022 20:41  |  

Crypto assets zijn er in vele vormen en bestaan zeker niet enkel uit crypto currencies zoals Bitcoin. Een goede risicoinschatting van je belegging is van belang. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de toepasselijke wetgeving en het fiscale regime. Volg hier een online cursus voor.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.