Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 augustus 2018
 

Uitvaartondernemers zien brood in resomeren

 
 

Begraven en cremeren zijn al tientallen jaren de gangbare manieren van lijkbezorging in Nederland. Maar binnenkort komt daar waarschijnlijk een derde variant bij: resomeren. De techniek is veel milieuvriendelijker dan cremeren of begraven. Daarnaast zijn de kosten van resomeren lager.

Het is daarom niet gek dat veel uitvaartondernemers en verzekeraars erin geïnteresseerd zijn, zegt Koen Kuijper van Uitvaartverzekering.nl.

Wat is resomeren?
Bij resomeren wordt het lichaam in een cabine geplaatst en vervolgens opgelost in een base. Aan het einde van het proces blijft er enkel poeder over van de botten. Die zijn geschikt om te bewaren in een urn. 
Bij resomeren is de netto CO2-uitstoot 33 procent lager. Een significant verschil. Een ander voordeel is dat de stroom die nodig is voor resomeren duurzaam kan worden opgewekt.
Ongeveer een kwart van de Nederlanders zou resomeren zelf in overweging nemen als dit in de wet zou zijn toegestaan.

Wet lijkbezorging
Om resomeren in de praktijk mogelijk te maken, moet de wet op de lijkbezorging worden aangepast. Twee derde van de Nederlanders heeft hier geen bezwaren tegen, mits individuele keuzevrijheid kan worden gegarandeerd. Minister Ollongren van Binnenlands Zaken besluit nog deze zomer of resomeren in Nederland wordt gelegaliseerd.
Bij dieren is resomeren al wel toegestaan.
 
 

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Resomeren informatie  |   | 
21-02-2019
 | 
11:08 uur
Ondertussen onderzoekt de tweede kamer of resomeren legaal zou kunnen worden waardoor je naast cremeren en begraven een derde uitvaartvorm krijgt.
Linda Vroom  |   | 
10-12-2019
 | 
18:59 uur
Kennelijk heeft het kabinet hier nog steeds geen uitsluitsel over kunnen geven.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken