Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf adviezen om last-minute vakantiekrachten te werven

26 juli 2018 - Bent u overdonderd door het prachtige weer deze zomer en heeft u handen tekort door de drukte in uw bedrijf of was u gewoon nog niet toegekomen aan de vakantieplanning? Wees gerust, de meeste jongeren gaan nu pas actief op zoek naar vakantiewerk.

Ze zijn nu wel uitgefeest na de examenperiode of ze hebben net pas vakantie gekregen. Monsterboard geeft vijf adviezen om last-minute vakantiekrachten te werven.
 
  • Gebruik de kracht van lokale media. Voor het vinden van vakantiekrachten werken lokale bronnen nog steeds erg goed. Zet een advertentie in de lokale krant of hang iets op in de lokale supermarkten of bij de sportvereniging. Als de jongere het zelf niet leest, dan wijzen zijn ouders hem er wel op!
  • Zet een zoekopdracht uit via het uitzendbureau. Het lokale uitzendbureau kan je zeker helpen met het vinden van vakantiekrachten of gebruik een gespecialiseerd bureau dat alleen maar studenten bemiddelt. Gegarandeerd op korte termijn succes.
  • Zet een vacature op een jobboard. Denk er bij het plaatsen van een vacature aan dat u hem wel aanpast op de functie-eisen. Een vakantiekracht hoeft echt niet aan alle eisen voor die specifieke vacature te voldoen. Stel uw wensen een beetje bij. Het gaat tenslotte om een periode van vervanging en jongeren leren snel. En speel in op wat jongeren belangrijk vinden, zoals salaris en flexibel kunnen werken zodat hij toch nog naar dat ene strandfeestje of festival kan deze zomer!
  • Contacteer uw vakantiekrachten van eerdere jaren. Die ene goede kracht van vorig jaar, is wellicht wel opnieuw op zoek naar een leuke zomerjob! En u kunt overigens ook de medewerkers van de zaterdag- of koopavond vragen of ze geen zin hebben om deze zomer extra te werken. Soms is een oplossing heel dichtbij.
  • Gebruik online communities. Bijna ieder dorp, iedere stad en iedere buurt heeft tegenwoordig een Facebook groep. Dé ideale plek om snel veel jongeren in de regio te bereiken. En ook hier geldt weer: als die jongeren niet meer op Facebook zitten, dan ziet zijn vader of moeder het wel!

  • Wet- en regelgeving
    Overigens is het slim om u als werkgever bij de inzet van vakantiewerkers even goed te verdiepen in de wet- en regelgeving. Waar mag u jongeren voor inzetten en vanaf welke leeftijd, welke verantwoordelijkheden mogen ze hebben en aan welke rechten en plichten moet u voldoen? Zo voorkomt u onnodige risico’s. U vindt alle ins en outs op de website van de Rijksoverheid.
     

    Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

    Reacties

    peter zzp-boekhouder

    26-07-2018 05:16  |  

    Reageren

    http://
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
    code te wijzigen.