Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 juli 2018
 

Relaxen op vakantie niet vanzelfsprekend: ondernemer werkt gewoon door

 
 

Terwijl een vakantie voor velen bedoeld is om tot rust te komen, de boel de boel te laten en zichzelf weer op te laden, kiest een meerderheid van de ondernemers ervoor om door te werken tijdens zijn vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.

Slechts vier op de tien ondernemers schakelt helemaal uit op vakantie en laat de zaak voor wat het is.
Kiest men ervoor om toch door te werken, dan is dit voor drie op de vijf doorwerkers omdat ze zelf projecten of opdrachten door laten lopen. Zo hebben groot mkb’ers (50-250 werknemers) het idee dat klanten dit verwachten van de ondernemer (31 procent) en ook de werkdruk (44 procent) wordt genoemd als reden om tijdens de vakantie nog wat werk te verzetten. Overigens heeft zeven op de tien doorwerkende ondernemers hier geen moeite mee. Slechts vier procent van de doorwerkers geeft aan het echt onprettig te vinden. Een kwart zou liever zelf ook niet doorwerken tijdens de vakantie, maar zaken zijn zaken.

Plannen vakantie
Veel ondernemers houden bij het plannen van hun vakantie rekening met het eigen bedrijf: slechts een kwart plant de datums van de vakantie zonder enige rekening te houden met de onderneming. Ondanks dat men zou verwachten dat groot mkb’ers meer personeel hebben om hun afwezigheid tijdens de vakantie op te vangen, is het opvallend dat maar liefst 91 procent van de ondernemers toch rekening houdt met de zaak als zij hun vakantie plannen. Ook zijn groot mkb’ers eerder geneigd de lengte aan te passen aan het reilen en zeilen binnen de onderneming: 92 procent laat zich hierdoor beïnvloeden, terwijl dit aandeel onder zzp’ers bijvoorbeeld met 69 procent een stuk lager is.

Hele zomer werken
Ruim zeven op tien ondernemers nemen meer dan tien dagen vakantie in de zomer. Een derde gaat er zelfs vijftien dagen of meer even tussenuit. Daar tegenover staat dat een op zeven maximaal vier dagen vrij neemt en dus vrijwel de hele zomer doorwerkt.
"Een van de voordelen van loondienst is dat urecht hebt op een vast aantal vrije dagen. Als zelfstandige moet udit allemaal zelf regelen," vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux. "Dat kan ertoe leiden dat een ondernemer minder vakantie neemt dan goed voor hem of haar is. Want realiseer wel: ondernemen is buffelen. Gezond ondernemen is ook de juiste balans weten te vinden tussen werk en privé en tussen inspanning en ontspanning. Alleen dan kunt u er weer met volle energie tegenaan."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken