Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 juli 2018
 

Zzp'er zit minder vastgeroest bij bank

 
 

Knab is dit jaar de populairste bank onder zzp'ers om zakelijk te bankieren. Ruim een kwart (28 procent) van de zzp'ers regelt zijn zakelijke financiën bij de jonge bank. De afgelopen vier jaar heeft de bank flink aan populariteit gewonnen en behoorlijk wat zzp'ers weggesnoept van bijvoorbeeld de Rabobank, ING en ABN Amro.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 975 zzp’ers. Uit de cijfers blijkt dat Knab voor het eerste jaar de populairste bank onder zzp'ers is. De afgelopen vier jaar heeft de bank behoorlijk aan de weg getimmerd en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de zzp'er. 28 procent van de zzp'ers kiest Knab als zakelijke bank. Daarmee laat Knab Rabobank en ING (respectievelijk 25 procent en 24 procent) voor het eerst achter zich.

Steeds meer zzp'ers op de hoogte van overstapservice
Als de onderzoekers de onderzoeksresultaten van dit jaar vergelijken met dat uit 2015, kunnen ze concluderen dat de overstapservice veel bekender is geworden onder zzp'ers. In  2015 gaf iets meer dan de helft (51 procent) aan dat zij bekend waren met de overstapservice tussen banken. Dat aantal is nu, in 2018, gestegen naar 70 procent. Ook is het vertrouwen in de overstapservice gestegen.
Deze cijfers kunnen de groei in populariteit van nieuwe banken verklaren: de zzp'er zit minder ‘vastgeroest’ bij zijn bank.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 975 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp'ers die Nederland kent (KvK, april 2018). In de jaren 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 is er onderzoek gedaan naar het thema ''Financiën'' onder zzp'ers. De onderzoekspopulatie bevat voornamelijk zzp'ers uit de sectoren ICT & Internet en Zakelijke dienstverlening, alsmede hbo-/wo-opgeleiden en ondernemers die langer dan vijf jaar actief zijn. Daarnaast heeft 40 procent van de zzp'ers geen aparte zakelijke rekening. 

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
In dit document vindt u informatie over de overstap naar een andere bank.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
5-07-2018
 | 
07:20 uur
' De zzp' er' -als die al bestaat, beter is het om te schrijven - sommige zzp' ers- denken na en kijken naar prijs en kwaliteit. Niet alleen van de bank maar ook van AOV en andere verzekeringsproducten die grote partijen de zzp' er willen aansmeren om commissie op te strijken.

De zzp' er denkt na en opent een gratis of bijna gratis tweede privÚrekening en gebruikt die zakelijk en shopt verder bij KNAB.

KNAB doet het weer slim want als je deze doelgroep eenmaal binnen hebt kun je ook andere producten promoten.

Een nadeel aan KNAB zijn de bankafschriften die mogen wel wat overzichtelijker.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken