Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 juli 2018
 

Een op de zeven autoschadeclaims niet afkomstig van hoofdbestuurder

 
 

14,9 procent van alle autoschadeclaims is niet afkomstig van de hoofdbestuurder. Dit blijkt uit onderzoek van Lancyr Verzekeringen, waarbij 11.016 autoschadeclaims bij Lancyr uit de afgelopen drie jaar werden geanalyseerd.

In totaal was 14,9 procent van alle autoschadeclaims uit de afgelopen drie jaar afkomstig van niet-regelmatige bestuurders. Zo’n tweederde (66 procent) hiervan had wel dezelfde achternaam als de regelmatige bestuurder. Een deel van deze bestuurders bestaat uit de partners van de hoofdbestuurder en een ander deel wordt gevormd door (een van) de kinderen van de hoofdbestuurder.

Auto vaak op naam van ouders verzekerd
Volgens Lancyr is er een bekende manier om de hoge premie voor jongeren te omzeilen. Dat is de verzekering aanvragen op naam van de ouders. "Jongeren hebben vaak nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd, waardoor de premie normaal gesproken hoger uitvalt. Voor velen vaak een reden om hun auto te verzekeren op naam van hun ouders, die vaak al wat meer schadevrije jaren hebben," zegt Alison Wester, autoverzekering expert bij Lancyr.

Bijna 40 procent bestuurders onder de 30
Vooral jongeren claimen veel autoschades. 37,2 procent van de niet-regelmatige bestuurders die schade rijdt is onder de 30 jaar oud. Hieruit blijkt nogmaals dat veel jongeren hun autoverzekering kennelijk ook vaak op naam van een van hun ouders zetten. "Ook jongeren zullen vroeg of laat moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren, dus het is nog meer de vraag in hoeverre zij echt geholpen zijn met een lagere premie op deze manier," aldus Wester.
De schadepost van niet-regelmatige bestuurders onder de 30 bestaat overigens niet alleen uit autobezitters die de verzekering op naam van ouders hebben staan, maar ook uit kinderen die de auto van hun ouders lenen.

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken