Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 juli 2018
 

Een op de zeven autoschadeclaims niet afkomstig van hoofdbestuurder

 
 

14,9 procent van alle autoschadeclaims is niet afkomstig van de hoofdbestuurder. Dit blijkt uit onderzoek van Lancyr Verzekeringen, waarbij 11.016 autoschadeclaims bij Lancyr uit de afgelopen drie jaar werden geanalyseerd.

In totaal was 14,9 procent van alle autoschadeclaims uit de afgelopen drie jaar afkomstig van niet-regelmatige bestuurders. Zo’n tweederde (66 procent) hiervan had wel dezelfde achternaam als de regelmatige bestuurder. Een deel van deze bestuurders bestaat uit de partners van de hoofdbestuurder en een ander deel wordt gevormd door (een van) de kinderen van de hoofdbestuurder.

Auto vaak op naam van ouders verzekerd
Volgens Lancyr is er een bekende manier om de hoge premie voor jongeren te omzeilen. Dat is de verzekering aanvragen op naam van de ouders. "Jongeren hebben vaak nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd, waardoor de premie normaal gesproken hoger uitvalt. Voor velen vaak een reden om hun auto te verzekeren op naam van hun ouders, die vaak al wat meer schadevrije jaren hebben," zegt Alison Wester, autoverzekering expert bij Lancyr.

Bijna 40 procent bestuurders onder de 30
Vooral jongeren claimen veel autoschades. 37,2 procent van de niet-regelmatige bestuurders die schade rijdt is onder de 30 jaar oud. Hieruit blijkt nogmaals dat veel jongeren hun autoverzekering kennelijk ook vaak op naam van een van hun ouders zetten. "Ook jongeren zullen vroeg of laat moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren, dus het is nog meer de vraag in hoeverre zij echt geholpen zijn met een lagere premie op deze manier," aldus Wester.
De schadepost van niet-regelmatige bestuurders onder de 30 bestaat overigens niet alleen uit autobezitters die de verzekering op naam van ouders hebben staan, maar ook uit kinderen die de auto van hun ouders lenen.

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken