Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

De informatieplicht energiebesparing voor bedrijven komt eraan

29 juni 2018 - Heeft uw bedrijf de erkende energie-bespaarmaatregelen al genomen om te voldoen aan de informatieplicht? Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?

De Wet milieubeheer kent sinds 1993 een energiebesparingsverplichting. Deze verplichting is gedefinieerd als de plicht voor organisaties om alle energiebesparingsmaatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Dit geldt voor bedrijven én instellingen die meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken.

Informatieplicht energiebesparing
In de praktijk bleek deze wet moeilijk te handhaven waardoor gestelde klimaat- en energiedoelen niet worden gehaald. Daarom komt er vanaf komend jaar een informatieplicht energiebesparing waarmee ondernemers worden verplicht aan te geven welke maatregelen voor energiebesparing zij hebben genomen. Het betreft dan de zogenaamde erkende bespaarmaatregelen die per branche zijn opgesteld.

Speciale website
Om ondernemers hierin te ontzorgen heeft het Klimaatplein voor ondernemers een speciale website ontwikkeld met daarop alle informatie over deze informatieplicht. Wat houdt de plicht precies in, welke gevolgen heeft het en hoe kunnen bedrijven eraan voldoen? Bereid u nu alvast goed voor en ontdek welke kansen de informatieplicht energiebesparing uw bedrijf biedt.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.