Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 juni 2018
 

Zzp'er brengt steeds meer tijd door op flexwerkplek

 
 

Net als vorig jaar werken de meeste zzp'ers (85 procent) weleens buitenshuis. Een kwart van deze groep werkt dan op een flexwerklocatie. Vergeleken met vorig jaar brengen zzp’ers gemiddeld 12,9 procent meer tijd op een flexwerkplek door. 

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.248 zzp’ers in opdracht van HNK.
Er is een duidelijke verschuiving te zien in het aantal uur dat zzp'ers op een flexwerklocatie doorbrengen. Was dit in 2017 nog gemiddeld acht uur per week, nu is dat gestegen naar negen uur.
Remco Boelens van HNK herkent deze trend: "De flexwerkplek is steeds meer een volwaardige werkplek en daarmee een volwassen alternatief voor de keukentafel geworden."

Overgrote deel zzp'ers werkt weleens buitenshuis 
Ruim 85 procent van de zzp’ers zoekt hun werkplek regelmatig buiten het eigen huis. Mannelijke zzp'ers werken ten opzichte van hun vrouwelijke collega-ondernemers nog vaker buitenshuis. Van alle vrouwen werkt 77 procent weleens op een locatie elders, terwijl dit percentage bij mannen maar liefst tien procent hoger ligt.

Kosten flexwerkplek geen issue voor zzp’er 
Van de zzp'ers die buitenshuis werken, doen de meesten dit bij de opdrachtgever. Een kwart kiest regelmatig voor een flexwerkplek. De helft van de zzp'ers die niet voor een flexwerklocatie kiezen, werkt nu eenmaal liever thuis. Bijna een derde (29 procent) doet dit niet vanwege hun persoonlijke situatie. Slechts een op de tien zzp'ers laat de flexwerkplek links liggen vanwege de kosten.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.248 zzp’ers in Nederland. Onderzoek van ZZP Barometer is bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp'ers die Nederland kent (KvK, april 2018).
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
28-06-2018
 | 
07:00 uur
De kosten zijn geen/of nagenoeg geen issue voor de zzp' er. De voordelen wegen zwaarder dan de kosten. Naast dat deze plekken steeds professioneler worden, bieden ze ook gezelligheid en de kans om te netwerken.

Voor velen is een flexwerkplek voor de zzp' er een win-win-situatie.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken