Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 juni 2018
 

Stoeptax voor afvalcontainer bij verbouwing verschilt enorm per gemeente

 
 

De verschillen tussen de tarieven die Nederlandse gemeenten hanteren om een gehuurde container op de openbare weg te mogen plaatsen - in de volksmond ook wel ‘stoeptax’ genoemd - zijn erg groot.

Voor een periode van twee weken kan iemand zelfs 350 euro duurder uit zijn dan de buurman, die net in de aangrenzende gemeente woont. Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl, dat de precariobelasting 2018 van alle Nederlandse gemeenten in kaart bracht.
 
Cijfers
Uit het onderzoek blijkt er bij ongeveer de helft (49,7 procent) van de Nederlandse gemeenten kosten in rekening worden gebracht voor het plaatsen van een container op de openbare weg. Bij alle andere gemeenten (50,3 procent) is het plaatsen van een container kosteloos. 
 Bij de gemeenten die kosten in rekening brengen, bedragen de totale kosten voor een periode van veertien dagen gemiddeld 70,96 euro, maar ook de verschillen in de gehanteerde tarieven zijn groot. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de kosten in de twintig duurste gemeenten dit jaar gemiddeld minimaal 200 euro bedragen. Inwoners van de gemeente Blaricum zijn met een tarief van 350 euro het duurste uit in Nederland.
 
Provinciale verschillen
In het onderzoek is gekeken ook gekeken naar de provinciale verschillen. Inwoners uit de provincie Noord-Holland blijken met een gemiddeld tarief van 56,85 euro het duurste uit te zijn. Groningers betalen met een gemiddeld tarief van 6,85 euro het kleinste bedrag aan stoeptax. Voor het in kaart brengen van de gemeentelijke tarieven is in eerste instantie gebruikgemaakt van de informatie die op de gemeentelijke websites wordt verstrekt. Bij de gemeenten die deze informatie niet op de website hadden staan, zijn de tarieven per telefoon en/of e-mail opgevraagd.
 
Alle onderzoeksresultaten staan, inclusief interactieve kaart met de hoogte van de stoeptax per gemeente, hier.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken