Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 juni 2018
 

Organisaties onvoldoende voorbereid op gevolgen robotisering

 
 

Technologische ontwikkelingen, zoals automatisering en robotisering, hebben verstrekkende gevolgen voor werkprocessen en de arbeidsmarkt. Functies verdwijnen, nieuwe functies verschijnen en personeel heeft andere vaardigheden nodig.

Toch staat het thema Robotisering slechts op de 21ᵉ plaats van de HR-prioriteitenlijst. Dat is een van de uitkomsten van HR Trends 2018-2019, het grootste onderzoek onder HR-professionals dat Berenschot uitvoert in samenwerking met Performa en Talentsoft.
 
Gevolgen robotisering nu al sterk voelbaar
Maar liefst 90 procent van de HR-professionals merkt nu al de gevolgen van robotisering. In 40 procent van de gevallen zijn de veranderingen vanwege technologische ontwikkelingen zelfs groot tot zeer groot. Zo leidt robotisering in 41 procent van de gevallen direct tot het verdwijnen van functies. Bijna driekwart van de functies verandert inhoudelijk en een derde van de ondervraagde HR-professionals merkt op dat door robotisering nieuwe functies ontstaan.
 
Impact robotisering op personeel onduidelijk voor HR
Toch weet slechts achttien procent van de deelnemers aan het onderzoek wat robotisering concreet betekent voor het personeel en wat de mogelijke impact is op de bezetting, competenties, werving, scholingsbehoefte en werkprocessen. Voor 80 procent van de HR-professionals is de impact van robotisering niet (voldoende) duidelijk.
Het lijkt alsof HR zich bij dit onderwerp in een spagaat bevindt: de impact wordt onderkend, maar toch wil of kan men er geen prioriteit aan toekennen. "Uit onze salarisonderzoeken blijkt dat ook medewerkers zich terdege bewust zijn van de impact van verdergaande digitalisering en robotisering," aldus Hans van der Spek, vanuit Berenschot verantwoordelijk voor het onderzoek. "Zij maken zich zorgen over het kunnen bijblijven qua kennis en kunde. Tegelijkertijd zijn ze teleurgesteld over de geringe ondersteuning die ze vanuit de organisatie krijgen qua advies en faciliteiten."
 
Robotisering in industriële sector meer top of mind
Alleen in de sector Industrie en Nijverheid is sprake van enige urgentie onder HR als het over de gevolgen van robotisering en automatisering gaat. Daar stijgt het thema in 2019 naar een twaalde plaats, terwijl het bij de overige sectoren rond de twintigste plaats blijft steken.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken