Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Volkswagen Passat favoriete MKB-leaseauto

14 april 2011 - De Volkswagen Passat is de meest gekozen leaseauto onder MKB-ondernemers. Daarnaast kiest deze specifieke groep hoofdzakelijk voor basisondersteuning rondom hun leaseauto. Dit in tegenstelling tot grote ondernemingen.

Dat blijkt uit de kwartaalupdate van LeasePlan Nederland, een analyse van onder meer de MKB-leasecontracten die het eerste kwartaal van 2011 bij de leasemaatschappij zijn afgesloten. 

Vrije autokeus
Bij het afsluiten van een leasecontract heeft negen op de tien MKB-klanten van LeasePlan de voorkeur voor een vrije autokeus boven één van de standaard leaseauto's. De auto's van het merk Volkswagen waren in het eerste kwartaal vooral favoriet binnen het MKB (de Passat, gevolgd door de Golf). Vlak daarna volgen de Seat Ibiza, de Peugeot 508 en de Audi A4. 

Basic ondersteuning, luxe onderweg
Opvallend is dat kleinere ondernemers qua organisatie en uitbesteding over het algemeen alleen kiezen voor de basic ondersteuning vanuit LeasePlan. Onderweg kiezen leaserijders uit het Midden- en Kleinbedrijf juist wel voor meer luxe. In bijna 90 procent van de gevallen kiezen ondernemers voor een comfortabele tot luxe dekking met hulpverlening in heel Europa. Indien er vervangend vervoer geregeld moet worden zijn kleinere ondernemers minder veeleisend en volstaat een kleinere auto, zolang het werk maar gewoon door kan gaan.

Online calculeren tijden
Tijdens de AutoRAI die deze week van start ging, richt LeasePlan Nederland zich met name tot de MKB-sector. Op de stand kunnen zij direct de leasetarieven calculeren van de auto die zij op de beursvloer hebben uitgekozen. Van de Alfa Romeo Mito tot de Volvo V70: wat kost het maandelijks om deze auto zelf te kunnen rijden? Zakelijke automobilisten zien zo in één oogopslag of hun droomauto ook financieel haalbaar is. Bovendien introduceerde LeasePlan eerder deze week hun mobiele applicatie (App) 'LeasePlan NL', waarmee beursbezoekers niet alleen de weg kunnen vinden op de beursvloer, maar ook ter plaatse zelf de actuele leaseprijs kunnen berekenen

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.