Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 juni 2018
 

Flexmarkt Omzetranglijst 2018 toont forse groei flexbedrijven

 
 

De flexbranche maakt een forse groei door en het gaat de flexondernemers voor de wind. Niet alleen de kleinere uitzendbureaus groeien snel, ook de grotere spelers in markt (top  vijf-vijftien) boekten vorig jaar forse omzetgroei. Het gat met de ‘Grote Vier’ onder leiding van Randstad wordt dan ook steeds kleiner.

Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 die op 8 juni jl. in Flexmarkt is gepubliceerd. Het is het veertiende achtervolgende jaar dat Flexmarkt deze Omzetranglijst heeft samengesteld.
 
Omzetranglijst Top-100
In de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 staan de 100 grootste uitzendbureaus, detacheringsbureaus, payrollbedrijven en managed service providers in Nederland op basis van hun omzet in 2017. Het gaat hierbij alleen om bedrijven die vrijwillig hebben meegewerkt aan het samenstellen van de ranglijst. De totale omzet van de honderd deelnemende bedrijven bedraagt 14,59 miljard euro, ruim de helft (50,3 procent) van de totale marktomvang. De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 geeft daarmee een representatief beeld van de omzetontwikkeling in de flexbranche.
 
Forse omzetgroei
Opvallendste conclusie is dat de meeste flexbedrijven hun omzet fors hebben zien groeien vorig jaar. De Top-100 van de Flexmarkt Omzetranglijst 2018 groeide met 10,9 procent in 2017 (ten opzichte van 2016). Dat is aanzienlijk sneller dan de gemiddelde marktgroei vorig jaar (CBS: 6,4 procent en ABU Marktmonitor: 6,5 procent).
Bijna driekwart (73) van de flexbureaus uit de Top-100 groeide sneller dan de markt. ‘Slechts’ 14 flexbureaus zagen hun omzet vorig jaar dalen.
 
Top-vijftien
Randstad blijft natuurlijk veruit de grootste uitzendorganisatie van Nederland, met een omzet van ruim 3,33 miljard euro in 2017. De traditionele top-vier (Randstad Groep NL, USG People NL, ManpowerGroup NL en Adecco Group NL) kende gemiddeld een omzetgroei in 2017 van 6,1 procent, iets minder dus dan de gemiddelde marktgroei.
Vooral de flexbedrijven in de subtop deden het goed; de top-vijftien exclusief de Grote Vier behaalden vorig jaar gemiddeld een omzetgroei van 15,9 procent. Gevolg is ook dat het gat tussen de traditionele top-vier en de rest steeds kleiner wordt. In die subtop zijn enkele flexbedrijven die mede door overnames snel zijn gegroeid, zoals HeadFirst Source Group (HeadFirst, Source, Proud), Pay for People Group (inclusief Tentoo), Between Staffing (inclusief FastFlex) en House of HR (AccentCovebo, Continu, Redmore).
 
FlexTopGroeiers
Per omzetcategorie zijn de zes snelstgroeiende flexbedrijven bepaald. Deze FlexTopGroeiers zijn (omzet 2017):
 

 • Brainnet Groep, omzet: € 559,6 mln (+23 procent) (omzetklasse > 400 mln)
 • Pay for People Group, omzet: € 382,1 mln, (+86 procent) (omzetklasse 150 - 400 mln)
 • P-Services HR Group, omzet: € 76,5 mln, (+ 58 procent) (omzetklasse 50 - 150 mln)
 • NettStaff, omzet € 20,5 mln (+ 57 procent) (omzetklasse 20 - 50 mln)
 • Het Flexhuis, omzet: € 17 mln (+89 procent) (omzetklasse 5 - 20 mln)
 • DUS Dienstverlening, omzet € 4,5 mln (+165 procent) (omzetklasse < 5 mln)
 • Flexmarkt Omzetranglijst Top-100
  Jaarlijks leveren tal van flexbedrijven, van groot tot klein, van uitzend-, detacheringsbureaus tot payrollbedrijven, hun cijfers aan voor vermelding in deze toonaangevende ranglijst. Voor het samenstellen hiervan, de uitgebreide analyses en het signaleren van trends in de flexbranche werkt de redactie van Flexmarkt nauw samen met MBCF, adviseur bij koop en verkoop van ondernemingen.
   

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken