Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 juni 2018
 

Opdrachtgevers leidend in aansprakelijkheidsverzekering ZZP’ers

 
 

ZZP’ers in de bouw, zelfstandige specialisten bedrijfsbeheer en zelfstandige sociaal werkers verzekeren zich vaker tegen zakelijke aansprakelijkheidsrisico’s. Dit blijkt uit onderzoek van Aansprakelijkheidsverzekering ZZP, onderdeel van Lancyr Verzekeringen.

Ruim eenderde, 35,6 procent, van de aanvragen voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kwam van drie beroepsgroepen, namelijk ZZP’ers in de bouw (17,5 procent), specialisten bedrijfsbeheer (10,5 procent) en sociaal werkers (7,6 procent).
Het zijn volgens Lancyr beroepsgroepen waar de opdrachtgever een aansprakelijkheidsverzekering doorgaans verplicht stelt. "Beroepsgroepen die wel goed verzekerd zijn, hebben vaak grotere opdrachtgevers vanuit de bouw, gemeenten en grotere bedrijven, zoals banken. Dit zijn opdrachtgevers die van hun opdrachtnemers eisen dat zij zakelijk verzekerd zijn tegen de risico’s van aansprakelijkheid," aldus Eliab Slamony van Lancyr.

ZZP’ers meestal alleen verzekerd met Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB)
De meeste aanvragen (76 procent) betreffen een aanvraag voor een AVB verzekering. Binnen de bouw (94 procent), bedrijfsbeheer (71 procent) en sociaal werk (76 procent) wordt de AVB ook het vaakst aangevraagd. De BAV vertegenwoordigt over alle onderzochte aanvragen zestien procent. Binnen de bouw is dit percentage vijf procent, binnen bedrijfsbeheer zeventien procent en binnen sociaal werk vijf procent. Zo’n zeven procent van de zzp’ers vroeg tot slot zowel een BAV als een AVB verzekering aan.
 
Verantwoordelijkheid opdrachtgevers naar ZZP'ers
"Het is goed dat men vaak kiest voor een AVB," oncludeert Salamony. "Opdrachtgevers zijn vaak te laks in het eisen van een AVB of BAV omdat ze de gevolgen niet inzien, of denken dat hun eigen verzekering al dekking biedt. Overheden en grotere bouwbedrijven zijn hier wel scherp op."
Opdrachtgevers moeten daarnaast eisen dat de premie een jaar vooruit is betaald om te voorkomen dat de ZZP’ers niet verzekerd zijn. Snelheid is voor de aanvrager en opdrachtgever van essentieel belang, en wij merken vaak wanneer een opdrachtgever bepaalde eisen stelt, dat er veel haast is geboden bij het aanvraag- en acceptatieproces. De opdrachtnemer wil immers zo snel mogelijk aan het werk.

Alle resultaten, zoals opvallende beroepsgroepen, zijn terug te vinden op de onderzoekspagina.
 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter boekhouder ams...  |   | 
11-06-2018
 | 
13:05 uur
De AVB is naast de rechtsbijstandsverzekering een van de twee verzekeringen die ik mijn klanten altijd adviseer.

Een ander verhaal is de AOV, maar deze twee bovenstaande verzekeringen zijn essentieel voor de zzp' er.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken