Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 juni 2018
 

Zzp'er bankiert vaker via app dan web

 
 

Ruim driekwart van de zzp'ers (78 procent) maakt gebruik van een app om bankzaken te regelen. Of een zzp'er wel of geen bank-app gebruikt, is sterk afhankelijk van de leeftijd: hoe jonger de zzp'er, hoe vaker hij een app gebruikt om te bankieren.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 840 zzp’ers in samenwerking met Knab.
De zzp'ers die wel gebruikmaken van een bank-app, doen dat voornamelijk om betalingen te doen en inzicht te krijgen in hun financiën. Een kwart geeft aan hun bank-app ook te gebruiken om QR-codes te scannen en een op de twintig zzp'ers gebruikt de app zelfs om te beleggen.

Reden gebruik bank-app
Van de 22 procent zzp'ers die (nog) geen gebruikmaken van een bank-app, doet het grootste gedeelte (62 procent) dit niet omdat zij (onder andere) een laptop of pc gebruiken om te kunnen internetbankieren. Een derde geeft als een van de redenen aan dat zij de app niet vertrouwen en ruim een op de vijf zzp'ers gebruikt de app niet omdat hij het nut er niet van inziet.

Leeftijd bepaalt app-gebruik
Er bestaat duidelijk cohesie tussen de leeftijd en het gebruik van een app om te bankieren. Hoe ouder de zzp'er, hoe kleiner de kans dat hij gebruikmaakt van een bank-app. Van alle 75-plussers die meegenomen zijn in dit onderzoek, gebruikt zelfs niemand een bank-app. Daarnaast gebruikt iedereen van 35 jaar of jonger juist wél een bank-app.

Gebruik mobiele app neemt elk jaar toe
Uit gegevens van Knab blijkt dat het gebruik van de app sterk toeneemt (+76 procent sinds 2014). De logins per week op de app gaan ten koste van het aantal logins op het web. Dat is met 37 procent afgenomen sinds 2014. 
De groep gebruikers van 35-75 jaar hebben in 2018 gemiddeld drie keer zo vaak ingelogd via de app als via het web. Bij jongeren (<35) is dit zelfs 3,5 keer zo vaak. Alleen de gebruikers die 75+ zijn, loggen nog vaker in via het web dan via de app.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 840 zzp’ers in Nederland. De data van Knab is gebaseerd op de gegevens van de ruim 90.000 ondernemers die bankieren bij Knab. Onderzoek van ZZP Barometer is bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp'ers die Nederland kent (KvK, april 2018).
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. 
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter boekhouder haa...  |   | 
5-06-2018
 | 
09:07 uur
Helemaal eens met de constateringen in dit artikel. De zzp'ers die de app gebruiken zijn meer de jeugdigen. En dat aantal zzp' ers zal alleen nog maar meer toenemen.

Mijn klanten die gebruikmaken van een bank-app, doen dat ook om betalingen te doen en inzicht te krijgen in hun banksaldo en of debiteuren al betaald hebben.


Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken