Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlander wil vaker lenen voor verbouwing

31 mei 2018 - Nederlanders vroegen in het eerste kwartaal van dit jaar twaalf procent vaker consumptief krediet aan voor een verbouwing, dan dezelfde periode in 2017. Het gewenste leenbedrag daalde naar 14.976 euro.

Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, waarbij duizenden leningaanvragen uit 2017 en 2018 werden onderzocht.

Verbouwingslening in trek, gewenst leenbedrag lager
Het aantal leningaanvragen voor een verbouwing is, vergeleken met het eerste kwartaal van 2017, gestegen met twaalf procent. Ook in 2017 was er sprake van een stijging (49,7 procent) ten opzichte van het jaar ervoor. 
Het gemiddelde gewenste bedrag voor een verbouwingslening bedroeg in het eerste kwartaal van 2018 14.976 euro. Hiermee is de hoogte van het gewenste krediet gedaald met 8,5 procent. In het eerste kwartaal van 2017 was dit bedrag namelijk nog 16.364 euro.

Vooral alleenstaande 30-plusser wil verbouwingskrediet
46 procent van alle aanvragen voor een verbouwingslening is afkomstig van alleenstaanden. Samenwonenden met kinderen (negentien procent) en alleenstaanden met kinderen (negen procent) lenen beduidend minder vaak voor een verbouwing.
De meeste mensen die een verbouwingslening aanvragen, zijn tussen de 31 en 40 jaar oud. Deze leeftijdsgroep beslaat 29 procent van het totaal aantal aanvragen. Jongvolwassenen van achttien tot 30 jaar komen op een tweede plaats, met 27 procent.

Provinciale ontwikkelingen
In Zeeland steeg het aantal aanvragen in 2018 ten opzichte van 2017 fors, met 41 procent. Ook in Overijssel (29 procent), Noord-Brabant (26 procent) en Gelderland (23 procent) was er sprake van een significante stijging van het aantal aanvragen. Aan de andere kant van het spectrum deden Utrechters (-29 procent) in 2018 veel minder leningaanvragen voor een verbouwing dan in 2017.
In vrijwel alle provincies daalde het gewenste leenbedrag ten opzichte van 2017. De sterkste daling is te zien in Groningen, waar het gemiddelde met 35 procent daalde, terwijl het aantal Groningse leningaanvragen voor een verbouwing wel gelijk bleef.

Het volledige onderzoek is in te zien op de onderzoekspagina van Geldshop.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter boekhouder haa...

31-05-2018 07:25  |  

Als je alleenstaande bent van 30 jaar en je hebt een startersappartement dan is doorstromen in deze tijd vaak lastig. Je huis is wel gestegen maar de duurdere en grotere woningen in de zijn in euro's veel duurder geworden.

Investeringen in je eigen woning dmv een nieuwe keuken of badkamer is dan een keuze, omdat deze mensen tijdelijk staan ' geparkeerd'.

Omdat er wel meer overwaarde in hun appartement lijkt te zitten geeft een bank wellicht eerdere een lening.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.