Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 mei 2018
 

Personeelstekort is geen issue als u werft buiten uw eigen land

 
 

De zorg, IT en techniek, het zijn voorbeelden van sectoren waarin het personeelstekort al een tijdje zichtbaar is, of waar dat zeer waarschijnlijk zal gaan ontstaan de komende jaren. Veel oudere medewerkers die uitstromen, onvoldoende jongeren die een studie in bepaalde branches afronden en het aantrekken van de economie de afgelopen jaren leveren allemaal een bijdrage aan het tekort.

De oplossing: personeel werven in het buitenland. Vincent de Jong van Searchjobsabroad.com geeft handige tips voor deze mogelijkheid van personeelswerving.
 
Waar buitenlands personeel werven?
Volgens De Jong kan het interessant zijn voor werkgevers die geen geschikte medewerker voor een bepaalde functie kunnen vinden om over de grens te gaan kijken. "Maar er zijn wel allerlei regels. Zo is de werkgever verplicht zich eerst te richten op inwoners van Zwitserland, of EU- of EER-landen, met uitzondering van Kroatië. Dit is een grote vijver om in te vissen, aangezien alleen al in de 28 lidstaten van de EU ruim een half miljard mensen wonen. Alsnog niet succesvol? Dan mag daarna gezocht worden in andere landen."
 
Hoe zit dat met een werkvergunning?
De Jong geeft vervolgens meer uitleg over een eventuele benodigde werkvergunning: "Voor mensen afkomstig uit deze Europese landen is geen werkvergunning, die ook wel tewerkstellingsvergunning of afgekort ‘twv’ wordt genoemd, nodig. Ook als het tijdelijke medewerkers betreffen die werk doen dat geen concurrentie oplevert met het arbeidsaanbod uit Nederland of de eerder genoemde Europese landen, is ook geen twv nodig volgens de Regeling Internationaal Handelsverkeer."
 
Inschatten met wie u te maken hebt
Zo van een afstand is het altijd moeilijk in te schatten welk vlees u in de kuip hebt, dat beaamt ook De Jong. "Maar er zijn diverse manieren om hier een goede inschatting van te maken. Zo kunt u bij het Informatiecentrum DiplomaWaardering (IcDW) een diplomawaardering voor het onderwijsniveau aanvragen. Zo weet u wat de opleiding of het diploma van de kandidaat waard is in vergelijking met het Nederlandse onderwijssysteem. Daarnaast kan een sollicitatiegesprek prima plaatsvinden via telefoon, videoconferencing of Skype, iets dat bij binnenlandse sollicitaties in Nederland ook steeds vaker voorkomt."
 
Zo interesseert u buitenlandse medewerkers in uw bedrijf en de functie
Volgens De Jong zijn er diverse manieren om buitenlandse kandidaten te interesseren voor een functie in uw bedrijf. "West-Europa is voor veel mensen uit politiek of economisch instabiele landen sowieso al erg aantrekkelijk. Maar het is wel belangrijk de verwachtingen goed te sturen, vooral wanneer het gaat om salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Vaak regelen bedrijven bijvoorbeeld huisvesting en de mogelijkheid voor kandidaten om hun gezin mee te nemen." Als laatste voegt hij nog toe dat ook uitgebreide hulp soms welkom is: "Iets dat vaak erg op prijs gesteld wordt, is informatie over het leven in Nederland. Sommige mensen stellen het bijvoorbeeld erg op prijs als er iemand de eerste keer meegaat naar de bank of supermarkt."
 
Zeker als het personeelstekort erg nijpend wordt, kan in het buitenland personeel werven erg aantrekkelijk klinken. Onthoud echter wel dat dit een effectieve, maar niet altijd de meest gemakkelijke of goedkoopste oplossing is.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken