Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 mei 2018
 

Omzet woonwinkels groeit opnieuw

 
 

De gemiddelde omzetstijging van 3,4 procent die woonwinkels in het eerste kwartaal realiseerden, is hoger dan de 1,7 procent groei van de consumentenbestedingen in diezelfde periode. Opvallend is de omzetgroei van 11,6 procent die keukenverkopers noteren.

Als deze categorie niet wordt meegeteld, is de gemiddelde groei van de woonbranche 1,2 procent.
"In het eerste kwartaal van 2018 matigde de omzetgroei van de woonbranche. Het keukensegment vormt hierop de positieve uitzondering. Het is te vroeg om na één kwartaal al de conclusie te trekken dat de omzetinhaalslag die de woonbranche de afgelopen jaren typeerde, teneinde is. Het tweede kwartaal startte namelijk uitstekend. Uit een meting blijkt dat het eerste weekend (paasweekend) van april direct zeventien procent meer omzet werd gemeten dan Pasen vorig jaar. Dat stemt positief," aldus branchemanager wonen Bert-Jan van der Stelt.

Woningmarkt op slot
Nieuwe keukens worden net als meubelen en woningtextiel waarschijnlijk vaker buiten dan in de Randstad geleverd: De omzet van de woonbranche steeg in het westen van het land weliswaar met 1,3 procent, maar andere regio’s noteerden in het eerste kwartaal een hogere omzetgroei. Dat varieerde van 3,7 procent (regio oost) tot 5,2 procent (regio zuid). De woningmarkt die in de Randstad op slot raakt, is de belangrijkste oorzaak van het feit dat de omzet in de Randstad achterblijft.   
Woninginrichtingszaken, meubelverkopers en woningtextielwinkels zagen in de eerste drie maanden van dit jaar hun omzetten groeien met percentages tussen 1,2 procent en 1,6 procent. Gemengde winkels noteerden 3,0 procent omzetgroei. Slaapspeciaalzaken realiseerden gemiddeld 2,6 procent minder omzet dan vorig jaar in het eerste kwartaal.

Worsteling
Relatief kleine ondernemingen met een omzet tot een miljoen euro worstelden in de eerste drie maanden met hun omzetten. Die bleef achter vergeleken met een jaar eerder. Woonwinkels met een hogere jaaromzet noteerden in het eerste kwartaal wel omzetgroei.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter boekhouder haa...  |   | 
23-05-2018
 | 
08:12 uur
De gekte op de woningmarkt, zorgt dat verkopers hoge winsten behalen en een deel daarvan/of hun spaargeld steken ze in de nieuwe eigen woning.

Keukenverkopers zijn de grote winnaar, al is er op dat vlak voor de consument ook nog veel te besparen/winnen.

Het aanbod van Duitse keukens en tweedehands keukens is zo groot en kwalitatief zo goed, dat de prijzen/enorme winstmarges in de duurdere winkels tzt onder druk komen te staan.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken