Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 mei 2018
 

Nederlandse bedrijven bang om de blockchain-boot te missen

 
 

Ondanks dat ruim de helft van de Nederlandse CFO’s (51 procent) ervan overtuigd is dat blockchain een hype is, is de meerderheid van hen (59 procent) al druk bezig met het ontplooien van initiatieven op dit gebied of zelfs het inzetten van de technologie.


Daarnaast geeft een kwart aan er op korte termijn mee aan de slag te gaan. Het lijkt erop dat zij bang zijn om de blockchain-boot te missen. 40 procent van de CFO’s gelooft wel in blockchain op de lange termijn. De overige negen procent heeft hierover geen mening. Dit blijkt uit de FinTech Barometer van Onguard, een onderzoek onder ruim 300 finance professionals.
De CFO’s die inmiddels de eerste ideeën hebben uitgewerkt of de technologie zelfs al inzetten, doen dit voornamelijk om administratieve processen te automatiseren (54 procent). Daarnaast willen zij de technologie inzetten op het gebied van betalingen (39 procent) en voor het valideren van documenten (34 procent). Volgens de CFO’s zorgt de komst van blockchain ervoor dat zij hun werk efficiënter en nauwkeuriger kunnen uitvoeren.

Toepassing van blockchain nog te abstract
Marieke Saeij, CTO bij Onguard, snapt de tweestrijd bij bedrijven: "Het lijkt alsof bedrijven bang zijn om de boot te missen als het gaat om blockchain. Enerzijds geeft de helft van de CFO’s aan dat blockchain slechts een hype is die wel overwaait, terwijl ze anderzijds toch bezig zijn met het ontplooien van initiatieven. Ondanks dat we inmiddels weten wat de technologie inhoudt, zijn de toepassingen ervan nog erg abstract. Wat het daadwerkelijk gaat betekenen, zeker binnen finance, kunnen we op dit moment simpelweg nog niet zeggen. Wel zijn wij ervan overtuigd dat blockchain here to stay is en dat het groot gaat worden. De ontwikkelingen volgen we dan ook op de voet, zodat wij als organisatie voorbereid zijn en uiteindelijk onze klanten optimaal profiteren van de voordelen van de technologie."
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Andrew Pinedo  |   | 
31-05-2018
 | 
12:41 uur
Bovenstaande resultaten uit het onderzoek verbaasd mij niet.

Alles wat betreft blockchain staat nog in z’n kinderschoenen. Verder kunnen we niet afsluiten dat de gedachten binnen bepaalde sectoren er is dat blockchain een gevaar is voor hun toekomst. Dit omdat de blockchain toepassing hun taken (gedeeltelijk, grotendeels of geheel) kan vervangen. Denk bijvoorbeeld aan accountants, notarissen en bankiers. Als jij in hun schoenen zou zijn hoe zou jij dan denken over blokchain?

Aan de andere kant zie ik dat de technologie ook mooie kansen met zicht meebrengt. Daarom zijn er hier een daar bedrijven en particulieren die de technologie al volledig omarmen en geïmplementeerd hebben in hun eigen omgeving. Dit is dan wel de minderheid “de innovators”. Hoewel, voor mij is iets pas echt een 'innovatie' als een persoon of bedrijf een creatief idee succesvol in de markt weet te zetten. Dit geldt ook voor blockhain toepassingen.

De vernieuwing moet zo aanslaan dat die ons gedrag, werk en/of communicatie weet te beïnvloeden.
Al in al verbaasd percentages in dit artikel mij niet want wij mensen zijn niet zo gek op plotselinge veranderingen en blockchain is eenmaal disruptief technologie. Dus de FOMO is niet zo gek denk ik gezien hoe snel de ontwikkelingen zich voordoen in de tech branche.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken