Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Smartphoneshoppers zorgen voor vernieuwde retail realiteit

16 mei 2018 - Ericsson presenteert zijn Consumer & IndustryLab genaamd "Beyond smartphone shopping – the rise of smart assistants" waarin het onder meer ingaat op de snelle veranderingen binnen de retail. Zo beschrijft het rapport onder meer hoe connectiviteit leidt tot twee belangrijke verschuivingen in winkelgedrag.

De groeiende populariteit om smartphones te gebruiken voor het betalen van goederen en diensten, leidt tot een tweede verschuiving die draait om het gebruik van shoppingassistenten.
Smartphonegebruikers gaan gebruik maken van digitale shoppingassistenten voor hulp en advies bij het winkelen. Daarnaast zetten ze tegelijkertijd slimme thuisspeakers in voor het automatiseren van de aanschaf van steeds terugkerende huishoudelijke artikelen.
 
Rol voor digitale assistent en persoonlijke shoppingadviseur
Het selecteren van het type winkelassistent voor persoonlijke aankopen is binnenkort belangrijker dan de daadwerkelijke aankoopbeslissing. 63 procent van de smartphoneshoppers wil bijvoorbeeld hulp bij prijsvergelijkingen - een rol die waarschijnlijk is weggelegd voor een digitale assistent. En 48 procent wil hulp die het nemen van beslissingen tijdens het winkelen vereenvoudigt – een rol  die weggelegd zou zijn voor een persoonlijke shoppingadviseur.
"Hoewel fascinerend an sich, is het snel veranderende koopgedrag van consumenten belangrijke voor iedereen die betrokken is bij 5G, smart homes, consumer IoT en kunstmatige intelligentie," zegt Michael Björn, hoofd Research bij Ericsson Consumer & IndustryLab. "Wanneer consumenten kunstmatige intelligentie gaan gebruiken bij het automatiseren van dagelijkse aankopen, zal de vraag naar IoT-sensoren toenemen, evenals de behoefte van mensen om apparaten in hun huizen hier op aan te sluiten."
 
De toekomst van fysieke winkels
De digitalisering van winkelen roept ook vragen op over de toekomst van de fysieke winkel. Consumenten verwachten dat de AR- / VR-technologie op termijn dezelfde voordelen als fysieke winkels biedt. Meer dan de helft gelooft dat het effect van minder winkelbezoek een toename aan thuisbezorging tot gevolg heeft. Dit duidt op een connectiviteitsgestuurde toekomst voor retail, zowel voor digitale shopervaringen als voor de automatisering van bezorgingen.
 Verder zien respondenten in de toekomst een probleem met persoonlijke gegevens. Dat leidt tot een belangrijke vraag: in hoeverre kunnen digitale winkelassistenten worden vertrouwd en welke invloed zullen ze hebben op consumenten?
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.