Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er gelukkiger dan werknemer in loondienst

3 mei 2018 - Zzp’ers zijn gelukkiger dan werknemers in loondienst. Dat blijkt uit recent onderzoek van PanelWizard in opdracht van Tellow. Fulltime zzp’ers beoordelen hun werksituatie gemiddeld met een 7,9. Een derde geeft zelfs een negen of hoger.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.000 zzp’ers en werknemers in loondienst. Zzp’ers laten zien op alle onderdelen tevredener te zijn met hun werksituatie: ze zeggen vaker gelukkig te zijn met hun werk (85 procent tegenover 71 procent), vaker dagelijks plezier te beleven (83 procent tegenover 74 procent) en minder stress te ervaren (28 procent tegenover 39 procent). Daarbij zijn zzp’ers trotser op het werk dat zij doen (86 procent tegenover 73 procent). Overall beoordelen ze hun werksituatie dan ook met een 7,8 tegenover een gemiddeld rapportcijfer van een 7,4 van werknemers in loondienst.
 
Geen dienstverband meer
De cijfers laten daarnaast zien dat 81 procent het onwaarschijnlijk acht ooit weer terug te gaan in dienstverband. Nog eens dertien procent van de werknemers in loondienst overweegt serieus een stap naar het zzp-schap. Jochem Baars, oprichter van Tellow: "De geluiden rondom zzp’ers zijn in het verleden vaker negatief dan positief geweest. Dit terwijl zzp’ers juist trots zijn op hun leven als zelfstandige en het vrijwillige zzp-schap in trek is. De resultaten van het onderzoek spreken voor zich."
 
Zzp’ers hebben vaker een droombaan
Hoewel zzp’ers minder vakantiedagen nemen dan werknemers in loondienst, geeft ruim 55 procent aan een droombaan hebben. Bij werknemers in loondienst is dit slechts 32 procent. De liefde voor het vak, de uitdaging en het beter kunnen combineren van werk en privé worden door ongeveer een kwart van de zzp’ers als andere redenen genoemd om als zelfstandige aan de slag te gaan.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter boekhouder haa...

3-05-2018 09:18  |  

Ik denk dat de conclusie van de steekproef van Jochem Baars wel representatief is. De zzp' er loopt meer risico, maar loondienst blijkt de laatste jaren meer en meer een schijnzekerheid te zijn...

De zzp' er kan vaker zelf zijn/haar tijd indelen, doet werk dat hij grotendeels leuk vindt en is flexibeler. Het werk geeft energie en hij kan zelf beslissen of ie een klant wel of niet aanneemt.

Benieuwd of de Rabobank nu ook met meer zzp' ers gaat werken....

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.