Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 mei 2018
 

Personeelstekort grootste rem op groeiambitie ondernemers

 
 

Het gebrek aan goed personeel is de grootste groeituitdaging voor Nederlandse ondernemers. Dat blijkt uit onderzoek onder deelnemers van Groeimasters. Van de deelnemers ziet 30 procent het vinden van de juiste mensen als de grootste uitdaging voor verdere groei, gevolgd door financiering (24 procent).

Van de ondernemers ziet twaalf procent zichzelf als groeiblocker. Ook blijkt uit het onderzoek dat ondernemers over het algemeen erg ontevreden zijn over het tempo waarin hun bedrijf groeit. Bijna acht op de tien respondenten (79 procent) wil harder groeien dan ze nu doen. Een kwart (24 procent) van de ondernemers zou zelfs meer dan 50 procent per jaar willen groeien, terwijl de werkelijke gemiddelde groei onder de deelnemers op dit moment acht procent bedraagt.

Overschatting
"Men zou kunnen zeggen dat ondernemers zichzelf een beetje overschatten," aldus Kees de Jong, mede-initiatiefnemer van nlgroeit. "Dat zal voor een deel liggen aan beperkende factoren zoals de beschikbaarheid van personeel en financiering, maar ondernemers zouden er ook goed aan doen om bij zichzelf te rade te gaan. Uit ons onderzoek blijkt namelijk ook dat het merendeel geen concrete jaar- of maanddoelen stelt voor de onderneming. En ook hebben de meesten geen langetermijndoel. Als u niet weet waar je naar toe wilt met uw bedrijf, hetzij op de lange termijn of de komende maand, dan kunt u ook geen goede strategie formuleren."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter boekhouder  |   | 
2-05-2018
 | 
08:02 uur
Helemaal eens met Kees de Jong. De zzp' er/mkb' er dient een goede strategie te hebben.

De praktijk leert dat of je nu een sportschool bestiert of een adviesbureau hebt. Als er meer vraag is in de markt, komen er wilde plannen zonder een goede basis.

En dan komen er te veel klanten en er is te weinig gediplomeerd/deskundig personeel om ze te begeleiden en de klanten lopen zo weer de deur uit.

Dan zit je met je nieuwe investeringen en eindigt je roze droom in een nachtmerrie.

Piano, piano zouden de Italianen zeggen. Stap voor stap opbouwen is het beste advies.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken