Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 april 2018
 

Advocaten vaakst in rechtbank voor beroepsaansprakelijkheid

 
 

Advocaten houden elkaar druk bezig. Dit schrijft aansprakelijkheidsverzekeringzzp.nl, dat onderzoek deed naar Beroepsaansprakelijkheidsclaims die tussen 1994 en maart 2018 op Rechtspraak.nl zijn vermeld.

Advocaten blijken de meest aangeklaagde beroepsgroep van de vrije beroepen, maar ook accountants en notarissen worden relatief vaak aangeklaagd door klanten die menen schade te hebben opgelopen door verstrekt advies.
 
Beroepsaansprakelijk
Wanneer een professional een fout maakt bij het uitoefenen van zijn of haar beroep en een klant of derde daardoor schade lijdt, is deze mogelijk beroepsaansprakelijk. Wat de kans is dat deze persoon ook daadwerkelijk wordt aangeklaagd, hangt sterk af van het beroep dat hij of zij uitoefent, zo blijkt nu. In de juridische sector loopt men (ironisch genoeg) het meeste risico op een dagvaarding.

Aanklachten per beroepsgroep
Advocaten, notarissen, artsen en adviseurs zijn in de onderzochte periode liefst 382 keer aangeklaagd. Samen is dat al 56 procent van alle beroepsaansprakelijkheidszaken. Bekijk hier per beroepsgroep hoe vaak er een zaak werd gemaakt van de beroepsaansprakelijkheid.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Incasso advocaten  |   | 
8-05-2018
 | 
06:06 uur
Goed om te weten! En een verzekering is verplicht voor advocaten, dus dat is dan maar goed ook.

Gelukkig nog nooit aan de hand gehad.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken