Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Lokale ondernemer nog steeds in nood

13 april 2011 - Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is de economische situatie voor kleine ondernemers ook in het eerste kwartaal van 2011 onverminderd slecht. Dit pessimistische bericht baseert het IMK op de zogeheten 'IMK-Index' die het begin dit jaar introduceerde.

Deze index is gebaseerd op het aantal ondernemers, dat een beroep doet op bijstandverlening in de vorm van krediet en/of uitkering bij gemeenten in Nederland.
"De economische opleving in 2011, die het IMF voor Nederland waarneemt, lijkt aan de lokale economie voorbij te gaan," zegt Han Dieperink, algemeen directeur van IMK, "Het aantal kleine ondernemers, dat in acute nood terecht komt, is ruim 50 procent hoger dan in normale tijden." 

Veel bijstandaanvragen
De IMK-Index is voor januari 2008 op 100 gesteld en toonde in maart 2010 een maximale stand van 234. De economische recessie zorgde vooral in 2009 voor een toename in de bijstandverlening aan ondernemers. Sinds april 2010 is de index rond het niveau van 150 beland, waarbij het vierde kwartaal nog een verdere verslechtering liet zien. Ruim 40 procent van alle aanvragen voor bijstandverlening komt uit de bouwsector, horeca en detailhandel.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.