Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 april 2018
 

Inefficiënte technologie belemmering voor succes

 
 

Uit een onderzoek van Ricoh blijkt dat regelgeving (39 procent), gebrek aan investeringen in nieuwe technologieën (37 procent) en onontkoombare strikte interne hiërarchieën (35 procent) de grootste belemmeringen vormen voor flexibiliteit in het MKB.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.600 MKB’ers in Europa. Slechts 33 procent werkt aan het creëren van een sfeer op de werkplek waarbij snel reageren op behoeften van de klant prioriteit is. Dit terwijl het creëren van zo’n agile werkomgeving bedrijven juist in staat stelt snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt.
Maurits Aalders, Director Marketing, Ricoh Nederland stelt: "Flexibiliteit is zowel een mindset als het vermogen om snel te kunnen reageren. Als bedrijven hun werkwijze organisatiebreed onder de loep nemen, krijgen ze inzicht in hoe procedures, cultuur en technologie voordelen op kunnen leveren voor het bedrijf."

Trends en mogelijkheden
Veel MKB’ers beschouwen het invoeren en verbeteren van digitale workflows als één van de factoren voor succes. De meest genoemde topprioriteiten omtrent het verbeteren van flexibiliteit zijn data-analyses (50 procent), managementprocessen (41 procent) en financiële processen (39 procent). Nieuwe trends en mogelijkheden ontdekken middels analysetechnologie is de norm geworden voor de meerderheid van bedrijfsleiders (60 procent). Dit benadrukt het feit dat gebruikmaken van data de sleutel is geworden tot een meer flexibele werkomgeving.

Open-mind cultuur
Aalders voegt toe: "In de moderne bedrijfsomgeving is technologie essentieel om snel te kunnen profiteren van nieuwe mogelijkheden. Maar dat is niet voldoende. Bedrijfsleiders moeten een open-mind cultuur stimuleren, waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om bepaalde risico's te nemen. Ook vaardigheden als het snel nemen van beslissingen en het overgaan tot actie zijn essentieel. Het goede nieuws is dat de ondernemers duidelijk inzien dat een investering in een digitaal gedreven werkplek de basis vormt voor een winstgevende bedrijfsflexibiliteit."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken