Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 april 2018
 

Jonge ondernemers onwetend over aftrekbaarheid AOV-premie

 
 

Meer dan de helft (59 procent) van de ondernemers tussen de achttien en 34 jaar weet niet dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is bij de belasting. Oudere ondernemers beschikken vaker over deze kennis: van de ondernemers tussen 35 en 49 jaar weet 65 procent dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aftrekbaar is.

Dat blijkt uit de Ondernemersbarometer van Allianz, een onderzoek naar de diepere drijfveren, zorgen en afwegingen van ondernemers. Aan het onderzoek namen ruim 1100 zzp’ers en mkb’ers deel.

Groot mkb’ers hebben AOV op orde
Ondanks dat het merendeel van de ondernemers boven de 35 jaar weet dat de premie voor een AOV aftrekbaar is, kiezen de meeste ondernemers ervoor om geen AOV af te sluiten. Circa acht op de tien ondernemers (78 procent) heeft geen AOV afgesloten. De groot mkb’er blijkt zijn AOV-zaken het beste op orde te hebben; 62 procent van de ondernemers in het groot mkb is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid ten opzichte van 37 procent van de klein mkb’ers en zeventien procent van de zzp’ers.

Arbeidsongeschiktheid vaak langdurig en onverwachts
"Arbeidsongeschiktheid is geen leuk onderwerp en niemand zit erop te wachten. Toch kan het gebeuren dat u voor een langere periode niet meer kunt werken en vaak is dat dan onverwachts. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt er dan voor dat het inkomen wordt beschermd en er genoeg geld is om deze periode te kunnen overbruggen," vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market management bij Allianz Benelux.
Ook de politiek erkent dit en kijkt daarom naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat meer ondernemers zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Uit andere onderzoeken blijkt dat té hoge kosten de belangrijkste factor is in het besluit om geen AOV af te sluiten. Gezien de trend dat steeds meer jongeren van achttien tot 35 jaar als zzp’er aan de slag gaan en zij net zo vaak een AOV afsluiten als ondernemers boven de 35 jaar, is aandacht voor deze groep cruciaal. Meer bewustwording van het feit dat de AOV aftrekbaar is, zou een grote groep ondernemers misschien van gedachten kunnen veranderen."

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken