Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 april 2018
 

Stijging loonafspraken zet door

 
 

In maart zijn met een gemiddelde van 2,68 procent de hoogste loonafspraken gemaakt sinds het dieptepunt van de kredietcrisis, begin 2009. Met dit maandgemiddelde wordt ook de trend van oplopende cao-afspraken voortgezet.

Dat meldt werkgeversvereniging AWVN. In maart kwamen tien nieuwe cao’s tot stand. In 2018 lopen in totaal 374 cao’s af voor 2,2 miljoen werknemers. Daarvan werden in het eerste kwartaal 52 cao’s vernieuwd voor 220.000 werknemers. Het tempo waarin cao’s worden vernieuwd ligt iets hoger dan in andere jaren.
 
Gemiddelde loonafspraak
De vaakst gemaakte loonafspraak is twee procent - een kwart van alle 52 akkoorden afgesloten in 2018 heeft dat loonstijgingspercentage. De gemiddelde contractloonstijging voor alle 2018-akkoorden bedraagt 2,12 procent.
 
Contractloonstijging
Opvallend is de relatief hoge contractloonstijging in de publieke sector. De vijf nieuwe akkoorden in de publieke sector hebben een gemiddelde contractloonstijging van 2,6 procent.
AWVN constateert ook dat hogere loonafspraken in de marktsector steeds vaker gepaard lijken te gaan met afspraken over productiviteitsverbetering, bijvoorbeeld door ruimere werktijden af te spreken.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken