Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

LiveWIRE ook in Nederland succesvol

12 april 2011 - LiveWIRE, het internationale Shell-programma dat jonge en technisch innovatieve ondernemers ondersteunt, is ook in Nederland succesvol. In 2010 maakten ruim 900 jonge, Nederlandse ondernemers hier gebruik van. Wereldwijd geldt dit voor 1,5 miljoen ondernemers in 21 landen.

Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes voor jonge innovatieve ondernemers vergroten. Dit doet ze bijvoorbeeld door een goed netwerk te bieden, onder andere door de inzet van social media.

De ondersteuning van ondernemers wordt in Nederland verzorgd door Syntens en bestaat uit het gericht geven van advies, het bieden van een netwerk en het aanbieden van masterclasses. Sjoerd Keijser is Projectleider van LiveWIRE bij Syntens. Hij vertelt: "We richten ons met dit programma op de innovatieve jonge, technisch georiënteerde ondernemer in Nederland. Deze weet lang niet altijd de juiste wegen te bewandelen om tot een succes te komen. We hebben in 2010 door de inzet van dit programma 735 starters kunnen helpen en met hen gekeken naar de kansen van het ondernemerschap. Het totale aantal innovatieve jonge ondernemers dat afgelopen jaar deelnam aan het programma kwam op 923." 

Shell LiveWIRE Award 2010

Een van de jonge ondernemers die in 2010 heeft geprofiteerd van het LiveWIRE programma is de onderneming Salusion uit Delft. Salusion won de Shell LiveWIRE Award 2010 en ontving daarmee naast 10.000 euro ook publiciteit. Benno Groosman van Salusion vertelt: "We deden mee met pitches, selectierondes en trainingen. Het was leuk om met twintig andere jonge ondernemers in contact te komen die voor dezelfde problemen stonden als wij. Hoe maak je een realistische schatting van je markt, hoe zorg je voor een goede financiële onderbouwing, dat soort vraagstellingen. We volgden bijvoorbeeld ook een masterclass zakelijk verleiden." De Shell LiveWIRE Award wordt uitgereikt tijdens een jaarlijks terugkerende competitie waarin technisch innovatieve deelnemers het tegen elkaar opnemen. De ondernemers worden beoordeeld op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.