Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Samenwerking MKB-Nederland en Betaalme. nu voor kortere betaaltermijnen

28 maart 2018 - MKB-Nederland gaat intensief samenwerken met Betaalme.nu, het initiatief dat streeft naar korte betaaltermijnen voor het mkb. Dankzij het netwerk van MKB-Nederland krijgt Betaalme.nu veel meer mogelijkheden om mkb-ondernemers voor te lichten over hoe ze hun facturen sneller betaald kunnen krijgen.

Sinds de start van Betaalme.nu in 2015 hebben 50 grote bedrijven en organisaties zich aangesloten bij Betaalme.nu, met toezeggingen om hun mkb-leveranciers sneller van liquiditeit te voorzien. Daardoor heeft het initiatief inmiddels betrekking op zo’n 250.000 ondernemers en circa  27 miljard aan jaarlijkse facturen met een betaaltermijn van 30 dagen.

Contact met ondernemers
"We blijven erop gericht dat meer grote bedrijven zich aansluiten, maar we willen ook meer contact met de mkb-ondernemers zelf," zegt Joost van den Hondel, initiatiefnemer van Betaalme.nu. "MKB-Nederland is bij uitstek de organisatie die daarbij kan helpen. Zo krijgen we makkelijker een goed beeld van de problemen waarmee we mkb’ers kunnen helpen, en hen voorlichting geven over wat zij kunnen doen om hun facturen sneller te innen."
"MKB-Nederland zet zich al jaren in voor beter betaalgedrag en dat blijft ook nodig. Daarom gaan we nu ook Betaalme.nu versterken," zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. "Hoe meer grote afnemers zich aansluiten, hoe beter."

30 dagen als norm
"Sinds we met Betaalme.nu zijn begonnen, heeft het onderwerp betaaltermijnen veel aandacht gekregen," zegt Van den Hondel. "Ons streven naar een norm van 30 dagen is ook opgenomen in de wet die in juli 2017 is aangenomen, en die betalingstermijnen voor het mkb van langer dan 60 dagen verbiedt." Ook zijn er grote afnemers die hun mkb-leveranciers binnen enkele dagen van liquiditeit voorzien, door hen deelname aan een ketenfinancieringsprogramma aan te bieden.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Betalingstermijnen

31-03-2018 05:13  |  

Voor grote bedrijven die zaken doen met kleine bedrijven is het vanaf komende juli niet meer mogelijk om een langere betalingstermijn dan 60 dagen af te spreken, want vanaf dan loopt het overgangsrecht af voor oudere contracten met een langere betalingstermijn dan 60 dagen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.