Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Twee studenten uit Schoonhoven uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemers. 2018

27 maart 2018 - George Brandenburg en Sander Peltenburg uit Schoonhoven zijn uitgeroepen tot de Nederlandse student-ondernemers van het jaar 2018. Hun onderneming verwerkt krekels tot producten die passen in een Westers dieet. Hun paradepaardje is de Krekelburger.

Hiermee hebben ze de drempel verlaagd om te kiezen voor insecten als een hoogwaardige en duurzame leverancier van proteïne.  Insecten zitten immers vol met dierlijk eiwit, kosten veel minder water en produceren aanzienlijk minder CO2. George en Sander mogen door deze uitverkiezing Nederland vertegenwoordigen in de wereldwijde finale van 16 t/m 19 april in Toronto. De winnaar werd door een vakjury, bestaande uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers, bepaald. Het is dit jaar de derde keer dat deze competitie in Nederland werd gehouden. George en Sander studeren Mainport Institute aan de Hogeschool Rotterdam.

Internationale finale
Tijdens de internationale finale in Toronto nemen meer dan 50  studentenondernemers uit 50 verschillende landen het tegen elkaar op. George en Sander krijgen in aanloop naar deze internationale finale professionele begeleiding van ervaren Nederlandse ondernemers en een geldbedrag van tienduizend euro.
De Global Student Entrepreneurs Awards zijn een initiatief van de Entrepreneurs’ Organization, een internationaal netwerk waar ondernemers elkaar ondersteunen door met elkaar ervaringen over ondernemerschap te delen.  Met de Global Student Entrepreneurs Awards willen de ondernemers de volgende generatie alvast een voorproefje geven van de ervaringen die EO-members met elkaar beleven. Vorig jaar namen wereldwijd meer dan 1700 studentenondernemers deel aan deze awards. In 2015 won de Nederlander Steinar Henskes deze internationale finale met zijn onderneming Bird Control Group. Vorig jaar won een student uit Mexico met zijn bh die kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van borstkanker.
Voor de Global Student Entrepreneur Awards waren negen studentondernemers genomineerd, die allen op dit moment nog studeren aan HBO of Universiteit. De genomineerden kwamen van de University of Amsterdam, NHTV, Haagsche Hogeschool, Tilburg University, Radboud University, Maastricht University, The Hague University en Hogeschool Inholland Diemen en Hogeschool Rotterdam.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.