Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 maart 2018
 

Ondernemers vaak niet op de hoogte van alle aftrekposten

 
 

Het jaar 2017 zit er alweer enkele maanden op en daarom is het de hoogste tijd om de aangifte inkomstenbelasting weer in te dienen. Dit kan vanaf 1 maart tot 1 mei. Ondernemers die in maart hun aangifte indienen krijgen vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst.

Geen enkele ondernemer wil teveel belasting betalen en toch is het merendeel van de ondernemers in Nederland niet op de hoogte van alle aftrekposten. Zo blijkt uit een onderzoek van Boekhouderzzp.com. Ook blijkt uit de cijfers dat veel ondernemers hun aangifte inkomstenbelasting uitstellen. Hun tip: niet doen! Zorg dat de cijfers op orde zijn, dit geeft rust en ruimte voor de ondernemer en de onderneming.
 
Welke aftrekposten zijn er dan allemaal?
Het ondernemersklimaat in Nederland is goed geregeld met vele aftrekposten om ondernemers te ondersteunen in hun groeimogelijkheden. Zo zijn er de volgende aftrekposten waar u recht op heeft:
 

 • Zelfstandigenaftrek;
 • Startersaftrek;
 • MKB-winstvrijstelling;
 • Investeringsaftrek;
 • Meewerkaftrek;
 • Stakingsaftrek;
 • Fiscale Oudedagsreserve (FOR).
 • ZEZ regeling/uitkering
Sommige van bovenstaande aftrekposten zijn alleen voor startende ondernemers, andere voor alle ondernemers. Nog nooit van sommige aftrekposten gehoord? Dan is het verstandig om een boekhouder in te schakelen. Voor een complete uitleg van aftrekposten klikt u hier.
 
Belangrijk!
Niet iedere ondernemer komt zomaar in aanmerking voor bovenstaande aftrekposten. Een ondernemer moet namelijk voldoen aan de volgende criteria:
 
 
 • Volledig zelfstandig ondernemer;
 • Minimaal 1225 uren actief per jaar aan de onderneming (urencriterium);
 • De ondernemer heeft aan het begin van het kalenderjaar de AOW leeftijd nog niet bereikt;
 • De ondernemer drijft de onderneming volledig zelf of met anderen.
 
Voldoet een ondernemer aan bovenstaande criteria? Dan komt deze in aanmerking voor de fiscale aftrekposten waardoor aanzienlijk minder belasting afgedragen hoeft te worden.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De wereld verandert. Maar wat gaat de toekomst brengen en hoe bepaalt dat je business? Wat verwachten klanten van je, nu ze 24/7 online zijn? Hoe kun je profiteren van duurzame vernieuwing? Hoe gebruik je de kracht van online platformen om je klanten te bereiken? En hoe kun je je bedrijf laten groeien zonder mensen aan te nemen? Dát zijn vragen waar ondernemers juist nu het antwoord op zoeken.
Lees verderMeer boeken