Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf tips om video efficiënt te gebruiken in het recruitmentproces

14 maart 2018 - Nu de arbeidsmarkt alsmaar krapper wordt moeten werkgevers alle zeilen bijzetten om goed personeel te vinden én te houden. Om de juiste kandidaten te bereiken moeten werkgevers ook steeds creatiever worden in het recruitmentproces.

Zo groeien mobiel solliciteren en het gebruik van chatbots enorm in populariteit. Ook het gebruik van video komt steeds vaker voor. Zeker om kandidaten tussen de achttien en 35 jaar (millennials) te bereiken kan video een krachtige tool zijn. Monsterboard legt uit waarom video’s belangrijk zijn én geeft vijf tips hoe u video effectief kunt inzetten bij het vinden van de juiste medewerkers.  
 
Waarom zijn video’s zo belangrijk?
 
 
  • U heeft 96 procent meer kans dat een kandidaat doorklikt in een email of op de website als deze een video bevat.
  • 60 procent van de internetgebruikers heeft voorkeur voor video boven tekst (Bron: Comscore).
  • Video wordt door Google 53 keer beter geïndexeerd dan tekst: inzet van video zorgt dus voor betere vindbaarheid.
  • 50 procent van alle traffic op mobiel is video (Bron: Google).
  • In 2018 bestaat 84 procent van het internetverkeer uit video (Bron: Cisco).
 
Tips om video effectief in te zetten tijdens het recruitmentproces
 
 
  • Bepaal wat u wilt bereiken. U kunt met verschillende doeleinden video inzetten in uw recruitmentproces. Het doel bepaalt de vorm van de video. Wilt u een goed beeld geven van uw bedrijf, welke sfeer en cultuur er heerst? Maak een mooie bedrijfsvideo, die mag best iets langer duren. Wilt u een specifieke branche bereiken met een vacature? Maak dan een video van de werkvloer of interview een medewerker. Wilt u zo veel mogelijk sollicitaties? Zorg er dan voor dat u een directe call to action in de video verwerkt, bijvoorbeeld buttons waarmee direct gesolliciteerd kan worden.
  • Maak mobile friendly video’s. In 2017 werd bijna de helft van alle recruitmentvideo’s op mobiel bekeken, dit aantal zal alleen nog maar hoger worden. Zorg er dus voor dat uw video geschikt is voor mobiel. Denk hierbij aan het aanpassen van de afmeting (vierkant voor Instagram), ondertiteling (veel mensen kijken op mobiel zonder geluid) en snelheid. Voor mobiel is snelheid erg belangrijk, uit onderzoek van Kelton blijkt dat maar liefst 50 procent van de kandidaten die begint met mobiel solliciteren binnen drie seconden afhaakt als de site niet gebruiksvriendelijk is voor mobiel. Zorg dus dat de video snel laadt! Bovendien is het belangrijk om de eerste drie seconden van je video zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In de eerste drie seconden bepaalt de kijker of hij doorkijkt of niet.
  • Maak het persoonlijk. Gepersonaliseerde content wordt bijna 50 procent beter ontvangen. En wat is er persoonlijker dan een vlog? Vraag daarom aan uw personeel of ze het leuk vinden om vlogs op te nemen van hun dagelijkse werkzaamheden. Authentiek en laagdrempelig!
  • Maak het interactief. Een interactieve video, waarbij de kijker bijvoorbeeld tijdens de video kan kiezen wat hij te zien krijgt, is naast aantrekkelijk voor de kijker ook handig voor werkgevers. Door keuzemogelijkheden in uw video te verwerken kunt u zien waar kandidaten op klikken en wat hen aanspreekt. Dit kan interessante data opleveren.
  • Zorg voor goede distributie. Natuurlijk is de creatie en productie van uw video belangrijk, maar zorg ervoor dat u ook veel aandacht besteedt aan de distributie. U kunt een prachtige video hebben gemaakt, maar als uw doelgroep deze niet ziet dan zijn uw inspanningen niet effectief. Zorg er dus voor dat uw video terechtkomt op de plekken waar uw doelgroep zich bevindt. Kijk goed naar distributie op social media, uw eigen website, maar ook via externe websites. Vacaturesites zijn nog altijd het meest gebruikte oriëntatiekanaal voor werkzoekenden!
  • Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties.

    Reageren

    http://
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
    code te wijzigen.