Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 maart 2018
 

Banengroei in het MKB blijft economische groei overstijgen

 
 

De stijging in werkgelegenheid in het Nederlandse MKB blijft aanhouden. In het vierde kwartaal van 2017 is een groei in werkgelegenheid van 3,8 procent waargenomen ten opzichte van het voorafgaande jaar. Alle provincies laten groei zien, waarbij met name Flevoland een uitschieter is.

Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant volgen op de voet met groeipercentages boven de 4,0 procent.
De Van Spaendonck MKB Banenmonitor constateert dat de banengroei in het MKB vanaf 2016 minimaal drie procent is en alsmaar blijft stijgen. De meeste sectoren profiteren van het economisch herstel. De banengroei in het vierde kwartaal ligt met 3,8 procent hoger dan de door het CBS gesignaleerde groei van het BBP die tot en met het vierde kwartaal stond op 3,1 procent.

Branches
Met name de kinderopvang, timmerindustrie en gehandicaptenzorg hebben vooruitgang geboekt met een banengroei van meer dan 10,8 procent. Ook het notariaat en de groothandel in AGF zijn sterke stijgers met 7,9 procent. De groei in het notariaat is het gevolg van de aantrekkende woningmarkt, waardoor meer hypotheekakten, testamenten en samenlevingscontracten worden opgesteld. Gelet op de groeicijfers per regio in Nederland zijn Overijssel, Drenthe, Noord-Brabant en met name Flevoland koplopers. 

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken