Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Banengroei in het MKB blijft economische groei overstijgen

9 maart 2018 - De stijging in werkgelegenheid in het Nederlandse MKB blijft aanhouden. In het vierde kwartaal van 2017 is een groei in werkgelegenheid van 3,8 procent waargenomen ten opzichte van het voorafgaande jaar. Alle provincies laten groei zien, waarbij met name Flevoland een uitschieter is.

Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant volgen op de voet met groeipercentages boven de 4,0 procent.
De Van Spaendonck MKB Banenmonitor constateert dat de banengroei in het MKB vanaf 2016 minimaal drie procent is en alsmaar blijft stijgen. De meeste sectoren profiteren van het economisch herstel. De banengroei in het vierde kwartaal ligt met 3,8 procent hoger dan de door het CBS gesignaleerde groei van het BBP die tot en met het vierde kwartaal stond op 3,1 procent.

Branches
Met name de kinderopvang, timmerindustrie en gehandicaptenzorg hebben vooruitgang geboekt met een banengroei van meer dan 10,8 procent. Ook het notariaat en de groothandel in AGF zijn sterke stijgers met 7,9 procent. De groei in het notariaat is het gevolg van de aantrekkende woningmarkt, waardoor meer hypotheekakten, testamenten en samenlevingscontracten worden opgesteld. Gelet op de groeicijfers per regio in Nederland zijn Overijssel, Drenthe, Noord-Brabant en met name Flevoland koplopers. 

 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.