Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Groei eenpersoonshuishoudens heeft grote impact op woningmarkt

8 april 2011 - Het aantal enpersoonshuishouden gaat enorm toenemen, zo blijkt uit de vernieuwde ' huishoudenprognose' van het CBS. Dat gaat een enorme  impact op de woningmarkt hebben.

De komende 25 jaar zal het aantal eenpersoonshuishoudens de hoeveelheid samenwonende paren evenaren. Vanaf dat moment zal de groep alleenwonenden groeien. Deze groep wordt gevormd door voornamelijk ouderen. Maar ook meer echtscheidingen en de groei van mensen die sowieso al alleen wonen zorgen voor de toename. Uiteindelijk zal de helft van alle Nederlandse huishoudens bestaan uit éénpitters. 

Grote behoefte aan eenpersoonswoningen
Door deze demografische ontwikkelingen zal de komende jaren de vraag naar eenpersoonswoningen sterk groeien. Nederland zal dus meer eenpersoonswoningen moeten gaan bouwen, in veel gevallen ook met een hoog serviceniveau voor ouderen. De grootste vraag zal liggen bij woningen dichtbij veel voorzieningen en in stedelijke gebieden. In het noorden en zuiden van Nederland zal de hoeveelheid huishoudens juist krimpen. 

"Vooruitziende blik nodig"
Rutger Tulner, manager van NVM makelaar beetjehulp.nl, reageert op de cijfers van het CBS. "Nieuw te ontwikkelen plannen moeten nog beter worden afgestemd op de doelgroepen. Zeker met deze cijfers in het achterhoofd. Als dit niet gebeurt ontstaat er een chronisch tekort voor huizen voor deze doelgroep. Het vraaggestuurd ontwikkelen staat nog steeds in de kinderschoenen. Uit deze rapportage blijkt dat er snel een vooruitziende blik nodig is van alle betrokkenen; overheid en marktpartijen, om tot een gezamenlijk plan de campagne te komen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.