Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 februari 2018
 

Elektrisch rijden: wat zijn de zakelijke mogelijkheden?

 
 

Is uw bedrijfswagen of die van een medewerker aan vervanging toe? Aangezien het meestal om een flinke investering gaat, is het goed als ondernemer naar de verschillende mogelijkheden en aanverwante kosten te kijken.

Waar veel ondernemers eerst nog hun twijfels hadden bij elektrisch rijden, is aan veel issues de afgelopen jaren hard gewerkt. Emiel Buteijn van Elektrischeauto.nl vertelt meer over zakelijk een elektrische auto rijden.
 
Geen bedenkingen meer nodig bij elektrisch rijden
Eerdere bedenkingen bij het elektrisch rijden van mensen hadden voornamelijk betrekking op de zogeheten ‘range anxiety’, de angst om onderweg stil komen te staan. Volgens Buteijn kan deze angst intussen ongegrond worden verklaard. "Meer en meer modellen die net geïntroduceerd zijn of nog gaan worden dit jaar hebben een actieradius van ruim 200 kilometer. Voor een gemiddelde afstand tussen huis en werk in Nederland van vijftien kilometer dus meer dan genoeg om haast een week heen en weer te kunnen." Daarnaast speelde volgens hem ook de angst mee niet tijdig een laadpaal te kunnen bereiken zodra het energiepeil te laag werd. "Ook hier hoeft u niet bang meer voor te zijn, met meer dan 1000 snellaadpunten en 30.000 publieke en semipublieke standaard laadpalen.
En komt u onderweg in de file te staan, iets dat met het steeds drukker wordende verkeer vaker voor kan komen? Gebruik uw kostbare tijd dan efficiënt en zoek bijvoorbeeld een laadstation op bij een wegrestaurant. Uw auto laadt op terwijl u via de veelal gratis wifi uw mail wegwerkt, nog wat offertes voor klanten uitwerkt en wat telefoontjes pleegt met uw medewerkers."
 
Een elektrische auto zakelijk aanschaffen
De afgelopen jaren heeft de overheid de aanschaf van een elektrische auto flink gestimuleerd. Een aantal regelingen zijn intussen wel versoberd of zelfs helemaal gestopt, maar voor ondernemers zijn er nog steeds veel fiscale voordelen. Gezien de toenemende populariteit van elektrische auto’s, zijn er volgens Buteijn ook steeds meer zakelijke mogelijkheden. "U kunt een elektrische auto zakelijk kopen, leasen of een vergoeding hiervoor rekenen. De aanschaf van een elektrische auto is zakelijk interessant omdat er ook in 2018 nog geen BPM wordt geheven en elektrische auto’s vrijgesteld zijn van de motorrijtuigenbelasting."
 
Een elektrische auto zakelijk leasen
Maar ook het leasen van een elektrische zakelijke auto is aantrekkelijk volgens Buteijn: "Normaliter ziet de overheid meer dan 500 privékilometers met een zakelijke auto als beloning. Hiervoor wordt dan een bedrag bij het inkomen opgeteld, de zogeheten bijtelling. Voor alle ‘normale’ en hybride voertuigen geldt dit jaar 22 procent bijtelling, voor elektrische auto’s slechts vier procent."
 
Kosten van een elektrische auto vergoeden
"En wilt u of een medewerker bijtelling voorkomen door met een eigen elektrische auto te rijden? Dan is het mogelijk net zoals met andere voertuigen hiervoor negentien eurocent per zakelijke kilometer te vergoeden. Voordeel is hierbij wel dat de energiekosten bij opladen thuis lager zijn dan de tankkosten van fossiele brandstoffen, helemaal wanneer de elektriciteit duurzaam is opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen."
In Nederland is als doel gesteld om in 2020 twintig procent van het Nederlandse wagenpark elektrisch te laten zijn. Gaat u als ondernemer meehelpen aan deze doelstelling, of dit nu vanuit ideologisch of financieel aantrekkelijk oogpunt is?
 
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken