Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zeepblaadjes blijken enorm aan te slaan

7 april 2011 - Vier ondernemende leerlingen van het CSG Eekeringe in Steenwijk hebben het gepresteerd om met een simpel product enorm succesvol te zijn. Het team Selsi, dat pakjes met zeepblaadjes verkoopt, is winnaar geworden van een landelijke wedstrijd onder ondernemersteams op het VMBO.

Deze wedstrijd is gekoppeld aan het ondernemerschapsprogramma van stichting Jong Ondernemen. De finale vond afgelopen maandag plaats in het Geldmuseum in Utrecht. In totaal namen negen teams het tegen elkaar op en zijn beoordeeld op ondernemingsplan, standpresentatie en bedrijfspitch. 

Teamspirit en doorzettingsvermogen
De jury prees de teamspirit van de ondernemers en hun doorzettingsvermogen. Nadat de voorraad tot twee keer toe was uitverkocht, is er weer een nieuwe partij ingekocht. De leerlingen namen geen genoegen met het bereiken van hun verkoopdoelstellingen, maar gingen door voor een grote winst. Inmiddels heeft het team meer dan 500 producten verkocht. Daarnaast was de jury onder de indruk van de manier waarop de leerlingen hun bedrijfspresentatie hielden. 

Handel in relatiegeschenken
De deelnemers, vmbo-leerlingen in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar, kiezen tijdens het programma van Jong Ondernemen een relatiegeschenk uit en zetten dit op inventieve wijze in de markt. Directeur Cees Pille is enthousiast over de VMBO-deelnemers van dit jaar: "In totaal hebben dit schooljaar 124 learning companies van op 33 scholen door heel Nederland meegedaan aan het programma. Het is mooi om te zien hoe ondernemend de leerlingen zijn en de goede manier waarop ze zich presenteren." 

Learning by doing
Het learning company-programma is in 2006 door Stichting Jong Ondernemen in het leven geroepen om vmbo-leerlingen op een speelse en leerzame manier in contact te brengen met ondernemerschap. Sinds de start hebben al bijna 6.000 leerlingen deelgenomen aan het programma.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.