Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 januari 2018
 

Hoe zet u video op een verrassende manier bedrijfsmatig in?

 
 

Bij marketing is de afgelopen jaren de nadruk steeds meer verschoven van print naar digitaal, en dan vooral online en door middel van video. Een video trekt immers meer de aandacht dan enkel tekst op papier. Maar aan online marketing kleven ook enkele nadelen.

Zo wordt het als veel vluchtiger ervaren dan print, voelt het onpersoonlijker en is het moeilijker om op te vallen in de overvloed aan content. Omdat bewegende beelden echter toch veel meer kunnen uitdrukken van enkel woorden kan er ook gekozen worden voor een combinatie van beide media. Patrick Stooker van PixioCard Videobrochure legt uit hoe u video op een verrassende manier bedrijfsmatig in kunt zetten om klanten of prospects te benaderen.
 
Uw bedrijf op verrassende wijze presenteren
Stooker benoemt dat videomarketing ervoor zorgt dat u de aandacht van de ontvanger langer vasthoudt. "Maar het is hierbij van groot belang welk medium u hiervoor kiest. Online wordt immers toch vaak als onpersoonlijk ervaren doordat het niet tastbaar is. En mensen blijven nu eenmaal gevoelig voor een meer persoonlijke benadering. Een persoonlijke videobrochure geeft u de mogelijkheid het verhaal van uw bedrijf op een dynamische manier te vertellen, en de USP’s uit te lichten." Hij voegt hier nog aan toe dat dit niet enkel voor algemene bedrijfsinformatie geldt, maar ook voor gedetailleerde info over bepaalde producten of diensten.
 
Persoonlijke presentatie van medewerkers
Volgens Stooker gaan videoboodschappen ook een steeds belangrijke rol spelen bij de persoonlijke presentatie van mensen. "Zo zien we bijvoorbeeld al steeds vaker dat sollicitanten gevraagd wordt een videoboodschap op te nemen, in plaats van enkel een CV in te sturen. Maar een video kan ook een grote toevoeging zijn aan een visitekaartje met daarop de naam, functie en contactgegevens. In de video kan dan aangegeven wordt wat het bedrijf doet, en een korte uitleg van de functie van een medewerker gegeven worden." Hij vult hier nog bij aan dat een dergelijke persoonlijke presentatie zodanig kan opvallen, dat het een promotiemiddel op zich wordt: "Bij iets dat opvalt is er immers een grote kans dat mensen dit ook weer aan andere mensen laten zien."
 
Uitnodigingen voor evenementen
Stooker: "Is het u ook wel eens gebeurd dat u een uitnodiging voor een evenement over het hoofd hebt gezien of deze direct vergeet? Niet gek, want ze zijn vaak onopvallend en weinig origineel. En dat is jammer, want het succes van een feest of beurs is sterk afhankelijk van een goede opkomst. Het is dus belangrijk dat de uitnodiging de aandacht trekt van de juiste mensen. Door middel van een video worden de kansen op aanwezigheid aanzienlijk vergroot, doordat de nieuwsgierigheid van de ontvanger meer wordt geprikkeld. Zeker wanneer de uitnodiging is ingesproken door een bekend gezicht, zoals de directeur of accountmanager."
 
Persoonlijk
Zoals u hierboven kunt lezen zijn er diverse mogelijkheden om een bedrijfsvideo op een verrassende manier in te zetten. Belangrijk is hierbij altijd wel deze zo persoonlijk mogelijk te maken, zo wordt de boodschap beter herinnerd.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken