Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven hebben geen back-upplan in geval van nood

27 december 2017 - Maar liefst 41 procent van de bedrijven heeft geen actieplan in het geval de werknemers om welke reden dan ook uit het kantoor of bedrijfspand moeten. Denk hierbij aan brand- of waterschade.

Dit blijkt uit onderzoek gedaan in opdracht van Losberger De Boer. De analyse is uitgezet onder meer dan 500 bedrijven.  "We vinden het alarmerend dat zo weinig bedrijven rekening houden met calamiteiten, die gebeuren immers altijd onverwachts," vertelt Marc Westerwaal, commercieel directeur bij Losberger De Boer. "Zeker als het bedrijf veel werknemers heeft of producten in opslag heeft staan, is het van cruciaal belang om daar opvang of een vervangende opslagplaats voor te hebben."
 
Financiële problemen
Veertien procent van de respondenten heeft nog nooit nagedacht over de mogelijke gevolgen van brand- of waterschade op de werkvloer. En dat terwijl brand- en waterschade bij meer dan één op de tien voorkomt: 12,3 procent heeft wel eens moeten uitwijken na brand- of waterschade. Daarbij denkt zo’n dertig procent dat zijn of haar bedrijf financieel in de problemen komt na een calamiteit.
Westerwaal: "Het verbaast ons dat zoveel bedrijven geen plan B hebben in geval van nood. En dat terwijl een evacuatieplan opstellen geen rocket science is en een gedegen plan de emotionele en financiële klap voor een groot deel kan opvangen. Een plan dat omschrijft hoe binnen een vastgestelde tijd een vervangende bedrijfslocatie kan worden neergezet op een reeds ingemeten locatie, verzekert bovendien continuïteit van het bedrijf."
 
Niet genoeg vaste back-uplocaties
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat 27,4 procent vindt dat er niet genoeg plekken zijn in de omgeving van het pand, waar personeel of inventaris naartoe kan in geval van nood. Westerwaal: "We zien de laatste tijd de vraag naar tijdelijke accommodaties en opslag stijgen. Het plaatsen van deze accommodaties op eigen terrein scheelt enorm in transport en coördinatie. Bovendien is in geval van brand- of waterschade het erg prettig om te kunnen verplaatsen naar een locatie niet te ver van de oude plek." Losberger De Boer doet continu onderzoek naar calamiteiten en opslaglocaties in Nederland, om in kaart te brengen waar de bottlebecks zitten.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.