Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers willen niet dat overheid bezuinigt op innovatie

21 september 2010 - In de huidige economische situatie moet er voor miljarden euro’s worden bezuinigd, maar als het aan ondernemers ligt gaat de overheid juist in hen investeren om het tij te keren. Aan de vooravond van Prinsjesdag 2010 vindt tweederde van de ondernemers dat er stimuleringsmaatregelen nodig zijn.

Dit blijkt uit een peiling van het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel. Vandaag presenteert het demissionair kabinet de Miljoenennota. Om de begroting op orde te krijgen moet 3,2 miljard euro worden bezuinigd. Toch hoopt tweederde van de ondernemers dat de overheid juist in ondernemerschap zal investeren. Belastingverlaging op inkomsten en winst is daarbij de maatregel die door 57 procent wordt genoemd om ondernemerschap te bevorderen (vandaag werd overigens bekend dat de vennootschapsbelasting met een 0,5 procent omlaag gaat per 1 januari). Ook minder regels, bijvoorbeeld afschaffing van de VAR, wordt vaak genoemd (56 procent). 

Bezuinigen

Bezuinigingen op innovatie houden veel van de ondervraagde ondernemers, met name de recent gestarte, liever buiten schot. En als er toch bezuingd moet worden dan liever op stimuleringsmaatregelen op het gebied van bijvoorbeeld milieu (vindt 46 procent).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.