Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Baas overschat kerstpakket voor personeel

6 december 2017 - Werkgevers overschatten hoe blij werknemers met hun kerstpakket zijn. Ook hebben bazen vaak geen idee wat hun personeel het liefst krijgt. Dat blijkt uit het jaarlijkse onafhankelijke Kerstpakketten Onderzoek van DeZaak.nl en MKBservicedesk.nl onder bijna 1800 werkgevers en werknemers.

Driekwart van de werkgevers gaat er vanuit dat medewerkers heel graag een kerstgeschenk ontvangen. Zou de baas dit jaar echter overslaan, dan vindt ‘slechts’ de helft van hen dat vervelend tot heel vervelend. Werknemers vinden de kerstgift dan ook iets vaker dan werkgevers gewoon een leuk extraatje. Bazen zien het juist vaker als een echte blijk van waardering, maar dat ligt dus anders.
"Een kerstpakket stelt vaak teleur, ondanks alle goede bedoelingen en kosten die er voor gemaakt worden," aldus Willem Overbosch van De Zaak en MKB Servicedesk. "Terwijl werkgevers het eigenlijk steeds makkelijke krijgen om ermee te scoren."

Cadeaukaarten populair
Cadeaukaarten zijn populairder dan vaak aangenomen. Werknemers noemen die 30 procent vaker dan werkgevers het 'ideale kerstgeschenk'. Maar volgens de meeste bazen is de beste keuze nog altijd de typische doos of mand met een assortiment van etenswaren en praktische spulletjes. Het aantal werknemers dat er net zo over denkt, ligt echter een vijfde lager.

Keuzevrijheid
Over keuzevrijheid wordt eveneens heel anders gedacht. Zo’n 60 procent van de werkgevers vindt dat zij nog altijd degene zijn die de keuze voor het kerstgeschenk moeten maken. Zo’n twintig procent laat die keuze echter graag aan de medewerkers over, terwijl van die groep juist bijna 30 procent graag zelf iets uitkiest.

Waarde kerstpakket
Meer eensgezindheid bestaat er over de waarde van het geschenk. Pakweg een derde van zowel de werkgevers als werknemers vindt dat een kerstpakket zo’n 35-50 euro mag kosten.
 
Duurzaamheid
Werkgevers vinden duurzaamheid vijftien procent vaker ‘enigszins tot heel belangrijk’ dan werknemers. Maar personeel kiest tweemaal vaker voor een donatie aan het goede doel (zes tegen drie procent)
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.