Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kinderen krijgen is reden om te stoppen met werken

27 november 2017 - Voor meer dan 36 procent van de Nederlanders is het krijgen van kinderen reden om (deels) te stoppen met werken of ondernemen. Dat blijkt uit onderzoek van Tentoo onder meer dan 1.400 mensen in Nederland.

Daarbij vindt 21,4 procent van de mannen dat zij beter kunnen ondernemen dan vrouwen. Vrouwen denken daar anders over. Slechts 9,9 procent denkt dat mannen betere ondernemers zijn.
"Mensen kiezen er steeds vaker voor om minder te werken als er kinderen op komst zijn. Nederland ziet de traditionele man/vrouw-rollen in het gezin steeds meer veranderen," vertelt algemeen directeur van Tentoo, Paul den Ronden. "Het verschil tussen mannen en vrouwen wordt kleiner, dat zien we bijvoorbeeld ook terug in het loon." Toch is het aantal mannen dat niet meer of minder wil werken als er een baby op komst is nog steeds aanzienlijk kleiner dan het aantal vrouwen, met respectievelijk 27,5 procent en 46 procent. Mogelijk dat dit ook verband houdt het met idee dat de man als een betere ondernemer wordt gezien.
 
Een mannending
Het onderzoek laat namelijk ook zien dat meer dan twee keer zoveel mannen als vrouwen vindt dat mannen beter kunnen ondernemen: 21,4 procent tegenover 9,9 procent. Ook denkt 32,9 procent van de mannen dat zij meer ondernemersmentaliteit hebben dan vrouwen. 19,8 procent van de vrouwen is het eens met deze stelling. Wat opvalt is dat vooral oudere respondenten minder van mening zijn dat mannen meer ondernemersmentaliteit hebben. Zo is 32,3 procent van de achttien-25-jarigen van mening dat mannen meer ondernemersmentaliteit hebben. Onder de 55-65-jarigen is dit slechts 19,8 procent.
Den Ronden: "Wij vinden het opvallend dat toch tien procent van de vrouwen het gevoel heeft dat het andere geslacht beter kan ondernemen. En dat zelfs twee keer zoveel mannen het idee heeft dat zij dit beter kunnen. Gelukkig zien we dat het aantal vrouwelijke zelfstandigen aan het groeien is, dus wij hebben het idee dat dit beeld niet helemaal klopt." Het aantal vrouwelijke freelancers steeg in het derde kwartaal van 2017 met acht procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Het aantal mannelijke freelancers groeide slechts met vier procent.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.