Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ruim een derde van de start- en scale-ups flirt met beursgang

22 november 2017 - 37 procent van de ondernemers met een start- of scale-up flirt met het idee om zijn bedrijf binnen een jaar op de beurs te brengen. Dit blijkt uit een onderzoek van Teamleader. 45 procent van deze ondernemers geeft aan dat zij zich het komende jaar daadwerkelijk gaan verloven met een beursgang.

Naast deze ambitie staat ook een andere ingrijpende verandering op de planning. De helft van deze ondernemers ziet zichzelf binnen een jaar een flinke investering doen om zijn bedrijf een stap verder te brengen. De bedrijven die inmiddels al langer dan tien jaar bestaan zijn minder ambitieus op deze vlakken. Slechts tien procent van hen heeft weleens nagedacht over een beursgang en nog geen kwart van deze ondernemers (24 procent) wil binnen een jaar een grootschalige investering doen.

Ambities blijven, maar worden met de jaren minder
Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat naarmate bedrijven langer bestaan, de ambities van ondernemers afnemen. Waar de startende zakenman of -vrouw droomt van het doel om zijn of haar eigen bedrijf op de beurs te brengen, weet ruim de helft van de ondernemers met bedrijven die al meer dan tien jaar bestaan (52 procent) niet wat zijn volgende stap wordt. De rest van deze ondernemers is wel concreet als het om zijn ambities gaat. Van hen werkt 48 procent het komende jaar aan een nieuwe merkidentiteit en de uitbreiding van hun vestigingen.
Een opvallend resultaat, aldus Jeroen de Wit, CEO van Teamleader: "Het lijkt erop dat hoe langer een onderneming bestaat, hoe kleiner de ambities worden. Dit zou niet zo moeten zijn. Wanneer een ondernemer al heel wat jaren meegaat en inmiddels veel ervaring heeft opgedaan, weet hij precies hoe de ondernemerswereld in elkaar steekt. Juist deze kennis kan worden gebruikt om een bedrijf verder te laten groeien, ook als deze al meer dan tien jaar bestaat. Als ondernemer is het altijd belangrijk om de tijd te nemen om een strategische visie op de toekomst te ontwikkelen én te behouden."

 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.