Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Welke sport past het beste bij uw beroep?

20 november 2017 - Stress door werkdruk, rugpijn of visuele vermoeidheid; typische klachten van professionals uit alle sectoren. Bovendien gaat 60 procent van de werkenden gebukt onder lichamelijke en geestelijke klachten, blijkt uit recent onderzoek van Interface.

Sport is een van de beste opties om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen. Maar welke sport past er nu het beste bij welk beroep? Gympass heeft voor elke beroepsgroep en de daarbij behorende klachten een sportactiviteit vastgesteld die deze klachten kan voorkomen of verminderen.
 
Diplomaten aan de yoga

Diplomaten en eventmanagers maken vaak veel vlieguren en staan veel op hun benen tijdens events en beurzen. Het gevolg: beenzwelling, problemen met de bloedsomloop en vochtretentie. Een uitkomst voor dit soort klachten zijn yoga en pilates. Deze sporten werken ontspannend voor de geest en zorgen voor een verbetering van de ademhaling en emotionele stabiliteit. Daarnaast verbeteren de krachttrainingen bij yoga en pilates de bloedsomloop, wat belangrijk is om bijvoorbeeld opgezwollen benen te voorkomen. 
 
Rennen tegen de stress
Senior-managers en bankiers hebben regelmatig last van aanhoudende stress en de daarbij horende sterke emotionele effecten. Het gebrek aan tijd en de stress die zij ervaren, kunnen ze letterlijk van zich af rennen. Hardlopen helpt uw hoofd leeg te maken en wordt dan ook aangeraden als sport om op frequente basis te beoefenen bij last van stress.
 
Deadlines en tijdsdruk? Sla het van u af
Creatieven, uitgevers en PR & marketingmedewerkers werken met strakke deadlines, staan altijd klaar staan voor klanten en maken vaak overuren. Deze beroepsgroep kan het beste gaan boksen. Boksen helpt tegen de stress, spierpijn en angst die de constante tijdsdruk en het van hot naar her rennen met zich meebrengt. Het is niet voor niets dat boksen tegenwoordig erg populair is onder millennials. Het zorgt voor een boost aan endorfine en zelfvertrouwen, het leert u tot tien tellen en stimuleert de samenwerking tussen lichaam en geest.
 
Crossfit voor de zelfstandige ondernemers
ZZP’ers en ondernemers van kleine bedrijven en startups die hun teams moeten leiden terwijl ze hun bedrijf zien groeien, hebben vaak last van vermoeidheid door slaaptekort, spieraandoeningen en problemen zoals hevige migraine. Voor deze profielen is crossfit de uitkomst. In touwen klimmen als commando’s, springen op kratten, met medicijnballen in de weer, push-ups doen vanuit handstand positie en uren maken aan de pull up-bars; crossfit zorgt voor een toename van spierkracht en uithoudingsvermogen en versterkt bovendien de teamspirit.
 
Plonsen voor een betere nachtrust
Mensen met administratieve, uitvoerende profielen – mensen met een kantoorbaan – zijn degenen die het meest last hebben van rugpijn, vermoeide ogen en de zogenaamde muisarm. Daarnaast blijkt uit cijfers van de Gezondheidsraad en haar rapport Beweegrichtlijnen uit augustus 2017 dat veel zitten zorgt voor een hoger risico op sterfte aan hart- en vaatziekten. Gympass raadt kantoormedewerkers daarom aan om te gaan zwemmen. Dit is een goede activiteit die helpt om spieren te ontspannen en te versterken, gewrichten te ontzien, hart- en vaatziekten te voorkomen en niet geheel onbelangrijk; de nachtrust te vergemakkelijken. 
 
Dansen, dansen, dansen
Freelancers die vaak zelfstandig werken of commerciële profielen die van vergadering naar vergadering hoppen, vinden hun heil bij dans. Een activiteit om coördinatie en lichaamsflexibiliteit te verbeteren en het energieniveau te verhogen. Daarnaast stimuleert dansen het sociale contact en interactie.
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

26-10-2018 22:04  |  

Zolang je maar blijft bewegen. Wandelen is al voldoende. Elke dag een stukje van 15 tot 20 minuten.

Tim

13-08-2020 07:07  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.