Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Knetterzeep verovert Europa

30 maart 2011 - Studentenbedrijf ‘Knetterzeep’ uit Arnhem mag zich de grote winnaar noemen van de International Trade Fair dat gisteren plaatsvond in het Slowaakse Bratislava. Naast de overall prijs, wonnen zij bovendien de eerste prijs in de categorie Beste stand.

De jury was erg onder de indruk van hun performance, inventiviteit en marketing- en salesaanpak. Iveta Radiĉová, de premier van Slowakije, reikte de prijzen uit. 

Knetterend handen wassen
Het Nederlandse studentbedrijf van het ROC Rijn IJssel uit Arnhem presenteerde zich met 50 andere Europese studentenbedrijven op de Slowaakse marktdag. Het bedrijf probeerde hun zelfbedachte product ‘Knetterzeep’ aan de man te brengen: een speciale zeep die knettert bij het handen wassen, om de hygiëne van kinderen te verbeteren. En met succes, de studenten mogen zich grote winnaar van het event noemen en ontvingen daarbovenop nog een prijs voor beste stand. Het is de eerste keer dat Nederland de overall prijs wint tijdens de International Trade Fair (ITF).

Terechte winnaar
De Minister President van Slowakije, Iveta Radiĉová, was speciaal naar de Trade Fair gekomen om de prijs uit te reiken. "Knetterzeep is een terechte winnaar. Hun marketingstrategie zat goed in elkaar, ze hadden een hele goede uitstraling en presentatie, het is echt een team waar het ondernemerschap vanaf straalt," aldus Radiĉová. "Het stimuleren van ondernemerschap is enorm belangrijk, deze ondernemers in de dop zullen in de toekomst zeker honderden, misschien wel duizenden banen creëren." 

Speciale tandenborstel uitverkocht 
Naast Knetterzeep reisden ook de studentondernemers van Careation – Hogeschool Arnhem Nijmegen - af naar Slowakije. Zij gingen met de ‘Easybrush’ de boer op: een tandenborstel waar de tandpasta al in zit. Deze tandenborstel is primair bedoeld voor mensen die niet (meer) zelfstandig hun tanden kunnen poetsen, zoals gehandicapten, ouderen, blinden en mensen met een beperkte motoriek. Ook dit product was zeer gewild, de studenten wisten hun gehele lading tandenborstels te verkopen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.