Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 november 2017
 

Zo blijft u fit als ondernemer

 
 

Een van de grootste angsten van ondernemers zijn zieke medewerkers, vanwege de financiële consequenties het loon door te moeten betalen en daarnaast ook nog eens voor vervanging te moeten zorgen.

Maar staat u eigenlijk vaak genoeg stil bij u eigen gezondheid? Veel ondernemers denken soms dat ze de hele wereld aankunnen, maar denk er maar eens over na wat het voor uw bedrijf zou betekenen als u zelf uit zou vallen vanwege ziekte. Ludo van de Wiel van Arctic Blue geeft tips aan ondernemers om gezond te blijven.
 
Het belang van een goed ontbijt
Veel ondernemers staan ’s ochtends erg vroeg op, omdat ze vaak als eerste aanwezig zijn. Volgens Van de Wiel is het ook dan juist belangrijk te beginnen met een goed ontbijt. "Een ontbijt is de eerste maaltijd na de avond en nacht, en het lichaam heeft dus energie nodig om op te starten. Goed ontbijten helpt de spijsvertering en darmen op gang te brengen, en voorkomt dat u zich later op de dag te buiten gaat aan ongezonde tussendoortjes."
 
Voeding die voedt, niet vult
Van de Wiel gaat hierop verder en geeft nog meer tips voor een gezonde voedingsstijl. "Eet naast het ontbijt ook lunch en avondeten op regelmatige tijden, en kies voor gezonde tussendoortjes zoals fruit of groente als hier behoefte aan is. Let er bij de voeding op dat deze ook echt voedt, en niet alleen vult. Als ondernemer moet je de hele dag goed kunnen functioneren, flexibel zijn en goed tegen stress kunnen. Een voedingsstof met een positief effect op de hersenfunctie is Omega-3. Dit zit bijvoorbeeld in vette vis waarvan aangeraden wordt het minimaal eens per week te eten, maar is ook verkrijgbaar in de vorm van olie als u niet van vis houdt."
 
Voldoende water drinken
Naast voeding is vocht natuurlijk net zo belangrijk voor ons lichaam om goed te kunnen functioneren. Van de Wiel: "Drinkt u minimaal anderhalve liter water per dag? De meeste mensen komen wel aan anderhalve liter vocht, maar in veel gevallen gaat het dan om koffie, thee, melk of vruchtensap. Dat deze dranken ook zoveel worden gedronken komt doordat er vaak sprake is van een vochtafdrijvende reactie door het lichaam, waardoor er juist nog meer vocht nodig is." Van de Wiel vult aan dat dit niet geldt voor water, en dat dit zo belangrijk is door de bevordering van de spijsvertering en water gif- en afvalstoffen uit het lichaam spoelt.
 
Op een slimme manier voldoende beweging
Van de Wiel erkent dat ondernemers vaak lange werkdagen maken, en dat het moeilijk is te sporten naast het werk. "Voldoende beweging kan echter ook gewoon gedurende de dag gekregen worden. Is het bijvoorbeeld mogelijk op de fiets naar kantoor of andere werkplek te gaan? En neemt u wel eens de trap in plaats van de lift? Daarnaast is het ook erg gezond tijdens de lunchpauze niet op uw werkplek te blijven zitten maar een rondje te gaan wandelen." Hij benoemt dat dit niet alleen helpt bij het krijgen van voldoende beweging, maar ook ervoor zorgt dat u vitamine D aanmaakt en bovendien een positieve bijdrage levert aan het concentratievermogen en creativiteit.
Ondernemers werken vaker lange dagen en lopen meer kans op stress gerelateerde klachten. Zorgen dat u fit blijft is erg belangrijk voor het succes en voortbestaan van uw eigen onderneming, dus let op uw gezondheid.
 
 

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Jill  |   | 
3-11-2017
 | 
15:44 uur
Hoi Brisk,

Wat een leuk en interessant artikel, hier heb ik zeker wat aan.

Zelf heb ik hier toevallig onlangs ook een artikel over geschreven.

Misschien een leuke toevoegen/aanvulling op jouw artikel.

Check hem hier: https://snellerfit.nl/gezonde-tussendoortjes/

Groet,
Jill
Maxfit trainer  |   | 
20-03-2020
 | 
16:42 uur
Goed artikel! Als personal trainer in Elst weet ik hoe belangrijk bewegen en fit blijven is. Wat niet in het artikel staat is dat veel werkende mensen ook graag tussen de middag sporten. Hier heb ik het niet gelijk over een prive sessie met een trainer, maar gewoon zelf in de fitness ruimte je eigen oefeningen doen.

30 minuten workout, even snel wat eten en je kan de rest van de dag er weer tegenaan.

Als je het echt goed wil aanpakken, is gelijk uit werk naar de sportschool voor veel mensen prettig, helemaal als je een personal trainer hebt is dat ideaal. Dan kan je daarna van je avond genieten.

Groet!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken